AdWords Efsanelerini Düzeltme Zamanı! - Bölüm 1
17 Mayıs 2010 Pazartesi
AdWords destek ekiplerimize sık sık müşterilerin İnternet'ten topladıkları veya sağdan soldan duydukları oldukça tuhaf ve doğru olmayan “AdWords gerçekleri” ulaşıyor. Bu blog gönderisi yazı dizisi aracılığıyla, söz konusu popüler AdWords efsanelerini düzeltmek ve size asıl gerçekleri anlatmak istiyoruz. Öyleyse hemen ilk AdWords efsanesiyle başlayalım!
Efsane 1: Google AdWords reklam harcamam web sitemin Google'ın ücretsiz arama sonuçlarındaki sıralamasını etkiler.
Gerçek: Google AdWords, Google'ın ücretsiz arama sonuçlarından bağımsızdır. Google'ın ücretsiz arama sonuçları Google AdWords'ten bağımsızdır. Bu nedenle, reklam harcamanızın az veya çok olması Google'ın ücretsiz arama sonuçlarındaki sıralamanızı olumlu ya da olumsuz etkilemez. AdWords hesabınızın iptal edilmesinin web sitenizin Google'ın ücretsiz arama sonuçlarından men edilmesine yol açacağı da doğru değildir. Web sitenizin Google'ın ücretsiz arama sonuçlarındaki sıralamasıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için Google Web Yöneticisi Merkezi'ne bakabilirsiniz.
Efsane 2: Google AdWords kredi kartımı reddetti.
Gerçek: Google normalde hiçbir kredi kartını reddetmez. Ret işlemi genellikle bankanız, kartınızı düzenleyen kurum veya onun ödeme aracısı tarafında gerçekleşir. Kredi kartınızın reddedilmesi halinde, öncelikle aşağıdaki hususları kontrol etmeniz gerekir.
Faturalandırma Tercihleri sayfasında, aşağıdaki alanlardan biri doğru doldurulmamış olabilir:
- Kredi Kartı Numarası veya güvenlik kodu
- Son Kullanma Tarihi
- Fatura adresi ve/veya telefon numarası
Ayrıca, aşağıdakilerden biri çok düşük olabilir. Bu tür sorunların çözümü için lütfen kartınızı düzenleyen kuruma veya bankanıza başvurun:
- Kredi kartı limiti
- Kartınızdan bir seferde çekilebilecek maksimum tutar limiti
- Belirli bir dönemde yapılabilecek çekimlerin sayısı
Sorun kartınızın aşağıdaki işlemlerden herhangi birine izin vermemesinden de kaynaklanabilir:
- İnternet üzerinden yapılan ödemeler
- Yurtdışına yapılan ödemeler
Lütfen bu ihtimallerin hepsini gözden geçirdikten ve eledikten sonra, AdWords müşteri hizmetleriyle bağlantı kurun. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Efsane 3: Rakiplerim reklamlarımı tıklıyor ve Google buna karşı herhangi bir tedbir almıyor.
Gerçek: AdWords reklamverenlerinin güvenliği Google için en öncelikli konular arasındadır. Google AdWords reklamlarının aldığı tıklamalar, herhangi bir kötüye kullanımı önlemek için üç aşamalı bir sistem tarafından titizlikle analiz edilir. Filtreleme işleminin her aşamasında, çeşitli benzersiz ve yenilikçi yöntemler bir arada uygulanmakta, böylece geçersiz etkinliğin proaktif olarak tespiti en üst düzeye çıkarılmaktadır. Mühendislerimiz de, filtreleri geliştirerek ve gittikçe büyüyen bir sinyal kümesini inceleyerek, izleme teknolojimizi sürekli iyileştirmektedir.
- Gerçek Zamanlı Filtreler: Gerçek zamanlı sistemlerimiz, geçersiz hareket profiline uyan etkinliğe (çok fazla tekrarlanan tıklamalar gibi) filtre uygular. Bilinen geçersiz etkinlik kaynaklarından gelen tıklamalar veya gösterimler de dikkate alınmaz.
- Çevrimdışı Analiz: Özel olarak eğitim almış araştırma ekibimiz, geçersiz tıklamaları proaktif olarak incelemek için özel algoritmalar, araçlar ve teknikler kullanır.
- Sonradan Araştırma: Tüm reklamveren sorguları, reklamverenin hesap trafiğini inceleyen Tıklama Kalitesi Ekibimizin bir üyesi tarafından titizlikle incelenir.
Geçersiz tıklamaların tespitine yönelik bu üç aşamalı sistem, New York Üniversitesi'nden Bilgi Sistemleri Profesörü, bağımsız uzman Dr. Alexander Tuzhilin tarafından incelenmiştir. Profesör Tuzhilin sistemi yeterli bulmuş ve yüksek kaliteli olmasının yanı sıra sürekli iyileştirme yapıldığının da altını çizmiştir. Tuzhilin'in raporunun tam metnine buradan ulaşabilirsiniz. (s. 25-26, 47). Konuyla ilgili blog gönderisi (İngilizce) Resmi Google Blogu'nda (İngilizce) yer almaktadır. Geçersiz tıklamalarla ilgili daha fazla bilgi edinmek için Reklam Trafiği Kalitesi Kaynak Merkezimizi (İngilizce) ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, geçersiz tıklama sorun gidericisini kullanabilirsiniz.
Efsane 4: AdWords anahtar kelimelerinde büyük/küçük harf kullanımı önemlidir
Gerçek: AdWords sistemi büyük ve küçük harfler arasında ayrım yapmaz. Hesap Stratejisi Uzmanlarımızın aslında anahtar kelime listelerini oluştururken yalnızca küçük harfleri kullandığını öğrenmek size ilginç gelebilir.
Örnek: UMTS = umts ve Android Telefon = android telefon
AdWords ile ilgili en yaygın yanlış kanılardan dört tanesini artık öğrendiniz. İkinci bölümde, sizi başka AdWords efsaneleri ve asıl gerçekler bekliyor olacak. İkinci gönderimizi kaçırmayın!
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
İlginize teşekkürler!
Bu yazı ile ilgili olmayan ve uygun bulunmayan yorumları yayınlamama hakkını saklı tutuyoruz.
Burada okuduğunuz yorumlar okuyucularımıza aittir.