Inside Google Ads Türkçe
Haberler, bilgiler ve ipuçları içeren Google Ads Resmi Blogu
Hesaplar Arası Dönüşüm İzleme ve Arama Ağı Dönüşüm Hunileri sayesinde müşteri yolculuğunun her aşaması hakkında daha fazla bilgi edinin
31 Ekim 2013 Perşembe
Günümüzün çevrimiçi alışverişçileri, satın alma yolunda nadiren kolayca ilerleyebiliyor. Bu kişiler yol boyunca çeşitli reklamlarla etkileşimde bulunuyor. Örneğin, sabah evdeyken ürününüzü arayıp aynı gün daha sonra ofise vardıklarında daha spesifik bir arama yapabiliyorlar.
Bu durum, reklamverenler için dönüşümleri ölçmeyi karmaşıklaştırabiliyor. En çok dönüşümü hangi anahtar kelimelerin ve reklamların sağladığını belirlemek için, müşterinizin satın alma yolunun tam kapsamlı bir fotoğrafını görmeniz önemlidir.
Size dönüşümlerinize, müşterinizin satın alma yoluna ve reklam harcamalarından elde ettiğiniz gelire (ROAS) ilişkin daha net bir fotoğraf sunmak için, önümüzdeki birkaç ay boyunca çok sayıda yeni özelliği kullanıma sunacağız. Yeni özellikler listemizin ilk sırasında Hesaplar Arası Dönüşüm İzleme ve Arama Ağı Dönüşüm Hunileri yer alıyor.
Hesaplar Arası Dönüşüm İzleme
İşletmeniz için birden çok AdWords hesabı yönetiyorsanız, her bir AdWords hesabı için bir tane olmak üzere birden çok etiketin uygulanmasına ve diğer araçlardan alınan dönüşüm raporlarının AdWords'e aktarılarak birleştirilmesine ne kadar emek harcandığını biliyorsunuzdur.
Hesaplar Arası Dönüşüm İzleme
sayesinde artık tek bir etiket ve
basit bir kurulum
ile tüm hesaplarınız genelindeki dönüşümleri ölçebilirsiniz.
Hesaplar Arası Dönüşüm İzleme sayesinde:
Sitenizi hızlıca ve kolayca etiketleyebilirsiniz
. Bir kod snippet'i oluşturup bu snippet'i tüm hesaplarınızda kullanabilirsiniz. Bu sayede sitenizi daha kolay ve hızlı bir şekilde etiketleyebilirsiniz. Ayrıca, sitenizin yüklenme süresi de kısalabilir.
Daha doğru dönüşüm raporları alabilirsiniz
. Tek bir etiket kullanılması, bir dönüşümün hesaplarınız genelinde yalnızca bir kez sayılmasını sağlar. Hesaplar arası etiket sayesinde, bir hesapta yalnızca tıklamaları değil, tüm AdWords tıklamaları için dönüşüme yol açan destek dönüşümlerini de görürsünüz. Söz konusu etiket sayesinde, reklamcılık faaliyetlerinize ilişkin bütünsel bir bakış açısı elde edebilir ve anahtar kelimelerin dönüşüm sağlamak için hesaplar genelinde birlikte nasıl çalıştığını daha iyi anlayabilirsiniz.
Yeni hesapları kolaylıkla izleyebilirsiniz
. Müşteri Merkezim hesabınıza (MM) yeni bir AdWords hesabı eklediğinizde, ilgili kutuyu işaretleyerek Dönüşüm İzleme özelliğini etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca, yeni bir hesap oluşturduğunuzda artık tüm dönüşümlerinizi yeniden tanımlamanız gerekmez.
Hesaplar arası dönüşüm izlemeyi nasıl uygulayacağınızı öğrenmek için Yardım Merkezimizdeki
bu makaleyi
okuyun. Özellikle, yeniden pazarlama gibi başka özelliklere yönelik etiketler kullanıyorsanız,
Google Etiket Yöneticisi
, web sitenizdeki tüm etiketlerinizi yönetmenize yardımcı olarak kurulumu kolaylaştırabilir.
Hesaplar Arası Arama Ağı Dönüşüm Hunileri
Hesaplar Arası Dönüşüm İzleme sayesinde, tüm hesaplarınızdaki anahtar kelimelerin tamamı genelinde müşterilerinizin dönüşüm yolunu anlamak için, MM hesabınızdaki Hesaplar Arası Arama Ağı Dönüşüm Hunileri raporlarını kullanabilirsiniz.
Bu raporlar aşağıdakileri kapsamaktadır:
Genel Bakış raporu: Karar almadan önce, tüketicilerin tüm hesaplar genelinde reklamlarınızın tamamıyla nasıl etkileşimde bulunduğunu öğrenin.
En İyi Dönüşüm Yolları raporu: Hesaplarınız genelinde, en çok dönüşümü hangi anahtar kelime kombinasyonlarının sağladığını öğrenin.
Desteklenen Dönüşümler raporu: Hesaplarınız genelinde, ilişkilendirme ölçümünüzde yeterli değer alamayan üst dönüşüm hunisi anahtar kelimelerini görün.
Hesaplarınız genelinde müşterinizin reklamlarla etkileşimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için
Arama Ağı Dönüşüm Hunileri
ile ilgili bu Yardım Merkezi makalesini okuyun.
Bu yeni özellikleri size sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Umarız bu özellikler sayesinde daha kolay bir şekilde dönüşümlerinizi izleyebilir ve kampanyalarınızı optimize edebilirsiniz. Müşterilerinizin yolculuğunu ne kadar iyi anlarsanız, müşterilerinize o kadar iyi hizmet verebilirsiniz. Bu da işletmeniz için iyi bir şeydir.
Yakında kullanıma sunulacak olan diğer dönüşüm özellikleri için bizi izlemeye devam edin!
Gönderen: Vishal Goenka, Ürün Müdürü, AdWords Dönüşümleri
Yayınlayan : Samet Öz, Google AdWords Uzmanı
Google AdWords hakkındaki en son yeniliklerden ve ipuçlarından haberdar olmak için
buraya tıklayarak
Inside AdWords Türkçe e-posta grubumuza abone olun!
Daha alakalı reklam uzantıları ve biçimleri göstermek için Reklam Sıralaması formülünü iyileştirme
25 Ekim 2013 Cuma
Kullanıcılar araştırma yapmak ve ürün satın almak için Google'ı kullanırken en alakalı ve yararlı sonuçlarla ilgilenir.
Reklam uzantıları
, potansiyel müşterilere daha fazla bilgi sağlayarak ve yanıt vermeleri için başka yollar sunarak yardımcı olur. Örneğin,
işletmenizin numarasını arayabilir
,
işletmenizin bulunduğu konumu haritada görebilir
veya
site bağlantılarıyla
tanıttığınız daha da alakalı bir açılış sayfası seçebilirler. Reklam uzantıları, reklamları daha yararlı hale getirdiğinden normalde tıklama oranını ve kampanyanın genel performansını iyileştirir.
Bugün, AdWords açık artırmasında yapılan ve daha alakalı reklam uzantılarını ve biçimlerini daha tutarlı bir şekilde göstermemize olanak tanıyan iyileştirmelerin duyurusunu yapıyoruz.
Reklam Sıralaması iyileştirmeleri
Arama sonuçları sayfalarında
reklam sipariş etme sistemimiz
,
Reklam Sıralaması
adı verilen bir hesaplamayı kullanmaktadır. Reklam Sıralaması daha önce maks. TBM teklifiniz ve
Kalite Puanınız
kullanılarak hesaplanıyordu. Bu güncellemeyle Reklam Sıralaması üçüncü bir bileşeni de dikkate alacaktır:
reklam uzantılarınızın ve biçimlerinizin
beklenen etkisi. Ayrıca, Reklam Sıralamasının reklamınızın uzantılarla ve biçimlerle görüntülenmeye uygun olup olmadığını belirleme sürecindeki önemini de artırdık.
Aşağıda, bu değişikliklere ilişkin daha fazla ayrıntı ve sonuç yer almaktadır:
Reklam uzantıları ve biçimleri
artık reklamınızın arama sonuçları sayfasındaki konumunu etkileyebilir. Rekabet eden iki reklamın teklifi ve kalitesi aynıysa, uzantıların beklenen etkisinin daha olumlu olduğu reklam genellikle diğerinden daha üst konumda görünür.
Reklam Sıralaması, reklamınızın uzantılarla ve biçimlerle gösterilip gösterilmeyeceğini belirlemede artık daha önemli olduğundan, uzantıların ve biçimlerin görünmesi için Kalite Puanınızı, teklifinizi veya her ikisini birden artırmanız gerekebilir.
Her bir açık artırmada genellikle, uygun olanlar arasından en yüksek performansı gösteren ve en yararlı uzantı ve biçim kombinasyonunuzu gösteririz. Dolayısıyla, tıklama oranınızı artırmaya en çok yardımcı olacak uzantıları tahmin etmeye çalışmanız gerekmez.
Hesabınızda daha düşük veya daha yüksek ortalama TBM'ler görebilirsiniz. Uzantılarınızın ve biçimlerinizin alaka düzeyi yüksekse daha düşük TBM'ler görebilirsiniz. Açık artırmadaki diğer rakiplere kıyasla performansta büyük ve olumlu bir etki bekliyoruz. Diğer durumlarda, reklam konumdaki iyileşme veya diğer reklamlarla olan rekabetin artması nedeniyle daha yüksek TBM'ler görebilirsiniz.
Şimdilik, bu güncelleme yalnızca Google Arama'da görünen Arama Ağı reklamlarını etkilemektedir.
Bu önemli değişiklikleri yansıtmak için
reklam uzantıları
ve
reklamları sıralama biçimimizi
kapsayan konularla ilgili Yardım Merkezi makalelerimizi güncelledik.
Uzantıları kullanmayla ilgili öneriler
Uzantılar reklamlarınızı daha yararlı hale getirir ve kampanyanızın performansını artırabilir. Bu nedenle, işletme türünüz ve kampanya hedefleriniz için anlamlı uzantılar eklemeniz gerekir. Sistemlerimiz, Reklam Sıralamasındaki bu iyileştirmelerle, uzantıları en yararlı oldukları ortamlarda otomatik olarak sunmak için ellerinden gelenin daha da fazlasını yapacaktır.
Örneğin, şehir merkezindeki bir kullanıcının, cep telefonunda "otomobil tamiri" araması yaptığını düşünelim. Bu örnekte, kullanıcı bir telefon numarasını tıklayarak arayabiliyorsa veya bizzat ziyaret etmek için yol tarifi alma bağlantısını açabiliyorsa, kullanıcının reklamınıza yanıt verme olasılığı yükselir. Bu nedenle, mobil Arama Ağı reklamınızla birlikte telefon ve yer uzantılarının bir kombinasyonunu gösterebiliriz.
Şimdi de banliyödeki bir kullanıcının dizüstü bilgisayarda "otomobil tamiri" araması yaptığını varsayalım. Reklamınızın, bu açık artırmada organik sonuçların yukarısındaki 3. reklam konumunu kazandığı düşünelim. Söz konusu açık artırmada ve bu reklam konumunda reklamınızla birlikte gösterilebilecek uzantıların en yüksek performans gösteren ve en yararlı kombinasyonu olduğu için satıcı değerlendirmenizi ve site bağlantılarınızı gösterebiliriz.
Daima reklamları, kullanıcıların amacı ve ortamıyla daha alakalı hale getirmenin yollarını arıyoruz. Aylarca yapılan testlerden sonra, bu Reklam Sıralaması değişikliklerinin, kullanıcılara tutarlı bir biçimde en yararlı uzantı ve biçim kombinasyonunu göstererek bu hedefe ulaşmaya yardımcı olacağından eminiz.
Gönderen: Chris Roat, Yönetici Yazılım Mühendisi
Yayınlayan: Samet Öz, Google AdWords Uzmanı
Google AdWords hakkındaki en son yeniliklerden ve ipuçlarından haberdar olmak için
buraya tıklayarak
Inside AdWords Türkçe e-posta grubumuza abone olun!
Esnek Teklif Stratejileri ile Sayfa Üst Kısmını Hedefleyin
3 Ekim 2013 Perşembe
Geliştirilmiş Kampanyalar
ile beraber AdWords dünyasına giren yeni bir özellik de “esnek teklif stratejileri”. Esnek teklif stratejileri; günlük bütçenizi yükseltmenize gerek kalmadan belirli kampanyalar, reklam grupları ve anahtar kelimelerde performans hedeflerinize yönelik optimizasyon yapmak için teklifleri otomatik olarak belirler. Bir strateji oluşturduktan sonra, bu strateji, merkezi yönetim ve performans izleme için size ait “Paylaşılan kitaplık”ta saklanır ve Kampanyalar, Reklam grupları ve Anahtar kelimeler sekmelerine uygulanabilir.
Bu yazımda sadece 5 dakika ayırıp esnek teklif stratejilerini kullanarak, sizin için en önemli anahtar kelimelerde reklamınızın sayfanın üst kısmında çıkma şansını nasıl yükseltebileceğinizi anlatacağım.
Öncelikle bir teklif stratejisi oluşturacağız. Bunun için Paylaşılan kitaplık altından Teklif Stratejileri bölümüne gidebilirsiniz, ya da AdWords hesabınıza giriş yaptıktan sonra
burayı tıklayabilirsiniz
.
Teklif Stratejileri sayfasında “Yeni teklif stratejisi” butonunu tıklayarak “Arama sayfasındaki konumu hedefleme” seçeneğini seçin:
Arama Sayfasında Konumu Hedefleme ekranına geldiğiniz zaman öncelikli olarak oluşturacağınız stratejiye bir ad vermeniz gerekmekte. Hedefiniz sayfanın üst kısmını hedeflemek olduğu için “Sayfa Üst Kısmı” ya da “İlk 3 Sıra” gibi bir ad verebilirsiniz.
AdWords’ün tekliflerinizi reklamınız sayfanın üst kısmında gözükecek şekilde hem yükseltmesi hem de düşürmesi için Teklif Otomasyonu bölümünde “Sayfanın üst kısmına ilişkin teklif tahminine ulaşmak için teklifleri otomatik olarak artır veya azalt” seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.
Teklif Düzenleme seçeneği ise daha da rekabetçi olmak isteyen reklamverenler için sağlanmış isteğe bağlı bir özelliktir. Bu özelliği kullanırsanız AdWords tekliflerinizi sayfanın üst kısmında çıkmasına yetecek tutarın sizin belirlediğiniz bir oranda altında ya da üstünde ayarlayabilir. Örneğin seçtiğiniz anahtar kelimeniziz
Sayfanın Üst Kısmına İlişkin Tahmini Teklif
1 TL ise, ve siz teklif düzenlemesini %10 artıracak şekilde belirlediyseniz, AdWords teklifinizi 1.10 TL olacak şekilde ayarlar.
İsteğe bağlı olsa da kullanmanızı şiddetle önerdiğim seçenek ise
Maksimum TBM Teklif sınırı
ayarı. AdWords teklifinizi reklamınızın konumunu sayfa üst kısmına gelecek şekilde hem yükseltip hem düşürecek, ancak yükseltmesi gerektiğinde bir üst sınır belirlemeniz beklemediğiniz kadar yüksek teklif vermenizin önüne geçecektir.
Kaydet butonuna bastığınız zaman sayfa üst kısmına yönelik teklif stratejinizi oluşturmuş olacaksınız. Geriye bu stratejinizi hangi anahtar kelimelerinizde kullanmak istediğinizi belirlemek kaldı. Bunun için sayfanın sol üst tarafındaki “Tüm çevrimiçi kampanyalar”ı tıklayarak anahtar kelimelerinize dönün:
Anahtar kelime listenizden sizin için en önemli, o kelimeyle aratıldığınızda reklamınızın mutlaka sayfanın üst kısmında yer almasını istediğiniz anahtar kelimelerinizi işaretleyin. Ardından “Teklif Stratejisi” butonundaki seçeneklerden “
Teklif stratejisi seçin
” bağlantısını tıklayın:
Açılan sayfada ismini verdiğiniz stratejiyi tıklayıp kaydet butonunu tıkladığınızda artık AdWords reklamlarınızın sayfanın üst kısmında çıkmasına yardımcı olacak şekilde düzenleyecektir.
İlk sayfaya ve sayfanın üst kısmına ilişkin teklif tahminleri, sayfa üst kısmında yerleşim elde edeceğinizin veya arama sonuçlarının ilk sayfasında bir reklam konumu elde edeceğinizin garantisini vermez. Bu tahminler ve teklif stratejisi, genel olarak hedef konumunuza ulaşmaya çalışır ancak nihai reklam yerleşimi, reklamveren rekabetinden ve Kalite Puanından etkilenen reklam açık artırmasının sonucuna bağlıdır.
Gönderen : Sertaç Akın, Google AdWords Uzmanı
Yayınlayan : Samet Öz, Google AdWords Uzmanı
Google AdWords hakkındaki en son yeniliklerden ve ipuçlarından haberdar olmak için
buraya tıklayarak
Inside AdWords Türkçe e-posta grubumuza abone olun!
Diğer kanallar
Etiketler
3rd party
a/b test
Açık Artırma Bilgileri Raporu
açılış sayfa gereksinimleri
açılış sayfası
ad recall
AdDords
ads
adsense
adwords
AdWords 3.0
AdWords Analytics
adwords arayüz
adwords conversioni conversion import
AdWords Editör
AdWords Hesabınızı Bağlayın
adwords interface
adwords ios uygulaması
adwords kampanya
adwords kampanya geliştirme programı
adwords mobil
adwords mobil optimizasyon
adwords mobil uygulama
adwords next
adwords next new experience
Adwords Politika Merkezi
adwords politikaları
adwords taslakları
AdWords Yardım
adwords yeni deneyim
adwordswebinartr
Ajanslara Özel
Akıllı Görüntülü Reklam
akıllı teklif
Alışveriş Reklamları
anahtar kelime
anahtar kelime eşleme
anahtar kelime eşleme seçenekleri
Anahtar Kelime Konum Raporu
Anahtar kelimeler
Anahtar Kelimeler Raporu
Analytics
Analytics Hesabı Açmak
Analytics ile AdWords Bağlamak
Analytics Raporları
Araçlar
arama ağı görüntülü reklam ağı seçeneği ile
arama ağı optimizasyonu
arama ağı reklamları
Arama Ağı Yeniden Pazarlama
arama ağında demografi
arama kalitesi
arama terimi eşleme
arama uzantısı
audiences
awareness
Bakım
Başarı Hikayeleri
Başarılı Reklam için İpuçları
bgbm
bid strategies
bin gösterim başı maliyet
brand
brand lift
branding
bumper ads
bumper reklam
chat
cihaz hedefleme
cihaz teklifi ayarlamaları
cihazlar arası dönüşüm
cihazlar arası ilişkilendirme
click to message
conversion
customer match
çalışmayan hedef URL
deneme testleri
digital marketing
dinamik arama ağı
dinamik yeniden pazarlama
discovery ads
display ads
display targeting
dönüşüm izleme
dönüşümler
duyarlı reklamlar
Duyurular
e-posta
Eğitim Seminer ve Duyurları
enhanced campaigns
esnek teklif stratejileri
eşleme türü
Eşleşen Arama Sorgusu Raporu
expanded text ads
forum
G+
geçersiz tıklama
geçersiz tıklama oranı
geleceğe birlikte yürüyoruz
gelistirilmis kampanyalar
geliştirilmiş kampanyalar
geniş eşleme
genişletilmiş metin reklamlar
genişletilmiş reklam formatı
geri ödeme ve iade
gmail reklamları
google
google ad manager
google adwords
google adwords optimizasyon
Google Adwords Promosyon Kodu
Google AdWords Raporlar
Google Adwords Reklam Politikaları
google adwords türkçe
Google Alışveriş
Google Analytics
google customer reviews
google ile düşün
Google İş Ortaklığı
google marketing platform
Google Merchant Center
google müşteri yorumları
Google Partners
Google Sertifika Programı
Google Shopping
Google+
Görüntülü Reklam Ağı
gsp
Gün Bölümleri Raporu
Güncellemeler
Hedef Oluşturma
Hedefleme
Hesap İnceleme
Hesap Oluşturun
hiz testi
iki başlıklı reklam
imaj kalitesi
in-stream
instream
ios app
Kalite Puanı
Kalite Puanı Raporlamasını İyileştirme
Kampanya Ayarları
kampanya geliştirme programı
Kampanya Optimizasyonu
kampanya taslakları
Kötü Niyetli Yazılım
landing page quality
Maliyetler ve Ödemeler
marka
marka bilinirliği
materyal tasarım
merchant center
merchant center politikaları
Mobil
mobil cihaz reklamlar
mobil cihaz uyumluluğu
mobil cihazlar
mobil deneyim
mobil hız
mobil kullanıcı deneyimi
mobil performans
mobil reklam
mobil reklamlar
mobil tıkla ve ara
mobil uygulama indirme reklamları
mobil uygulama reklamları
mobil uygulamalar
mobil uyumluluk
mobil website
mobile experience
mobile ux
mobile website
müşteri eşleştirme
müşteri merkezi
neden geliştirilmiş kampanyalar
Negatif Anahtar Kelime
online
online advertising
online mobil reklamlar
online reklam formatı
online seminerler
Optimizasyon
organik arama
otomatik etiketleme
otomatik teklif
otomatik teklif verme
park edilmiş alan adı
Partner Programı
Partners Kayıt
paylaşılan bütçe
policy
Politika
raporlama
Raporlama ve Analiz
Raporlama ve Dönüşümler
reklam
reklam alaka düzeyi
reklam başlıkları
reklam biçimleri
Reklam Durumu
reklam formatları
Reklam Konumu
reklam metinleri
Reklam rotasyonu
reklam uzantıları
reklam yenilikleri
salesforce
SEO
sıralı eşleme
Site Askıya Alındı
site politikaları
smart bidding
son tıklama
sosyal pazarlama
sosyal uzantılar
speed test
tablet
tam aşleme
tam eşleme
tampon reklamlar
taranabilir olmayan site
target audience
teklif ayarlama
Teklif verme
telefon
telefon aramaları
telefon uzantıları
tıkla ve mesaj gönder
Tıklama Oranı
Tıklama Ortalaması
tıklama payı
Toplu Düzenleme
toplu düzenlemeler
true view
trueview
trueview reklam
ürün feed spesifikasyonu
ürün fiyat uyuşmazlığı
Ürün Listeleme Reklamları
veri toplama ve ssl sertifikası
veriye dayalı ilişkilendirme
video ads
video reklamlar
video targeting
Videolar
Web Sitesi Optimizasyonu
webinar
Yardım Kılavuzu
Yardım Merkezi
yayın içi
Yayın içi video reklamlar
yayıniçi
yeni adwords arayüzü
Yeni Başlayanlar İçin
yeni sürüme geçiş merkezi
Yeni Ürün Özellikleri
yeniden pazarlama
YouTube
Youtube kanalı
YouTube Reklamları
YouTube TrueView
yönetici merkezi
Zaman Planlaması
Ziyaretçi Akışı Raporu
Arşiv
2018
Haz
Oca
2017
Ara
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2016
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2015
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
2014
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2013
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
2012
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2011
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2010
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2009
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2008
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Feed
E-posta ile takip
Diğer kanallar
AdWords Türkiye YouTube Kanalı
AdWords Türkiye Twitter Kanalı
AdWords Yardım Merkezi
Yardım
Buradayız ve size yardımcı olmak istiyoruz!