Bugün, Yatırım Gelirlerinizi (
YG) arttırmak için AdWords kampanyanızı nasıl optimize edeceğinizi, alakalı tıklamaları nasıl arttıracağınızı ve tıklamalarınızı nasıl satışlara veya potansiyel satışlara dönüştüreceğinizi ele alacağız. AdWords reklam kampanyalarınızı oluştururken, aşağıdaki üç püf noktaya dikkat ederseniz, Yatırım Gelirinizi artırma yolunda doğru bir adım atmış olursunuz:
1. Anahtar Kelimelerinizi Reklam Metninizde KullanınTüketicilerin ürünlerinizi ve hizmetlerinizi daha kolay bulmaları için, sitenizde tanıttığınız her ürün ve hizmet için ayrı bir reklam grubu oluşturun. Tüketicilerin ürünlerinizi bulmak için kullandığı anahtar kelimelerin ve anahtar kelime varyasyonlarının reklam gruplarınızda bulunmasına özen gösterin. Reklam metninizde ürünlerinizi tanımlayan ana anahtar kelime terimini dahil etmeyi unutmayın. Bu sayede, reklamlarınızın alaka düzeyi artar ve buna bağlı olarak,
kalite puanınız ve reklam konumunuzu etkileyen Tıklama Oranızı (
TO) da artar.
Örneğin, tenis ve basketbol ayakkabıları satıyorsanız, AdWords reklam kampanyanızda iki adet alt reklam grubu oluşturun: "tenis ayakkabıları", "basketbol ayakkabıları". Daha sonra, her bir reklam grubu için, ürüne odaklı birer anahtar kelime listesi ve reklam metni oluşturun. Reklam metninizde ürününüzü anlatan ana anahtar kelimeyi eklemeyi unutmayın. Bu şekilde, bir kullanıcı anahtar kelimenizi Google'da aradığında, o kelime reklam metninizde yer alıyorsa, reklam metninizde kalın olarak görüneceğinden, reklamınızın daha çok dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz.
2. Ürünlerinize Odaklı Anahtar Kelime Listeleri Oluşturun Reklam gruplarınıza YG odaklı anahtar kelime varyasyonları ekleyin. Örneğin, "basketbol ayakkabıları" reklam grubu için "basketbol ayakkabıları" terimini ekleyebilir ve "satın al, alışveriş yap, mağaza, indirim, teklif, teklifler, fiyat" gibi terimleri ana terime ekleyerek, anahtar kelime varyasyonlarını genişletebilirsiniz. (Örn. Basketbol ayakkabıları satın al....vb).
Reklamınızın henüz satın almaya hazır olmayan, internet üzerinde fiyat araştırması yapan kişilere gösterilmesini istemiyorsanız, "bilgi", "inceleme" veya "karşılaştırma" gibi anahtar kelimeleri reklam kampanyanıza
negatif anahtar kelime olarak ekleyebilirsiniz. Böylece, reklamlarınız 'basketbol ayakkabıları karşılaştırma....vb' aramalarda yayınlanmaz. Reklamlarınız negatif anahtar kelimeler için yayınlanmaz.
Ayrıca, reklamlarınızın ürünleriniz ve hizmetleriniz ile alakasız aramalarda yayınlanmasını önlemek için de negatif anahtar kelimeler kullanabilirsiniz. Örn. mobilya satıyor, ancak onarım hizmeti vermiyorsanız "-onarım" terimini veya pahalı ürünler satıyorsanız "-ucuz" terimini negatif anahtar kelime olarak ekleyebilirsiniz.
3. Genel Anahtar Kelimelerden KaçınınÇok genel ve yüksek trafikli anahtar kelimelerin Yatırım Gelirinizi artırma olasılığının düşük olduğunu unutmayın. Genel anahtar kelimeler genellikle yüksek gösterim, çok düşük tıklama, çok düşük dönüşümle sonuçlanır. Sonuç olarak, genel anahtar kelimeler reklam grubunun Tıklama Oranını ve Reklam Konumunu düşürür. Bunun nedeni, genel anahtar kelimeler, ürünleriniz ve hizmetlerinizi genel olarak tanıtmakta ve ürünleriniz ve hizmetleriniz ise kullanıcılar tarafından farklı arama sorguları ile aranmaktadır. Bu nedenle, anahtar kelimelerinizi seçerken, kullanıcıların hangi terimleri kullanarak ürünlerinizi ve hizmetlerinizi aradığını göz önünde bulundurun.
Örn. İnternet'ten halı sattığınızı ve modayla ilgilenen geniş bir çevrimiçi kitlenin dikkatini çekmek istediğinizi düşünün. Kullanıcıların halı satın almasını teşvik etmek için, reklam gruplarınıza "ev" ve "zemin" gibi anahtar kelimeler ekliyorsunuz. Ancak, "ev" veya "zemin" terimlerini arayan kullanıcıların ürününüzle ilgilenme olasılıkları çok düşüktür veya henüz satın almaya hazır değillerdir. Bu nedenle, anahtar kelimeleriniz düşük performans gösterir ve reklam performansınızı olumsuz şekilde etkiler. Ayrıca, "ev" anahtar kelimesini eklediğiniz zaman, reklamlarınız 'satılık ev, kiralık ev' gibi alakasız aramalarda da yayınlanır ve AdWords reklam performansınızı olumsuz etkiler.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
İlginize teşekkürler!
Bu yazı ile ilgili olmayan ve uygun bulunmayan yorumları yayınlamama hakkını saklı tutuyoruz.
Burada okuduğunuz yorumlar okuyucularımıza aittir.