Inside Google Ads Türkçe
Haberler, bilgiler ve ipuçları içeren Google Ads Resmi Blogu
Görüntüleme Dönüşümü Raporlarında Yenilik
27 Mayıs 2010 Perşembe
Google İçerik Ağı'ndaki görüntülü reklam kampanyalarınızın YG'sini daha etkili bir şekilde ölçebilmenize yardımcı olmak için, bu hafta
görüntüleme dönşüm raporlarunuzda
iki yeni özellik iyileştirmesi yapıyoruz. Geçen yıl kullanıma sunduğumuz
görüntüleme dönüşümü raporlaması
, görüntülü reklamlarınızı gören ancak tıklamayan kullanıcıların gerçekleştirdiği dönüşümleri ölçmenize yardımcı olmaktadır. Yaptığımız iyileştirmeler, bu raporlamayı ihtiyaçlarınızla daha uyumlu olacak şekilde özelleştirmenize olanak sağlayacak.
Görüntüleme dönüşümü
özelliği
"M
arka bilinirliği için verdiğim reklamların satışlarıma etkisini nasıl ölçeceğim?" sorunuza yanıt verecektir.
Yenilik 1: Görüntüleme dönüşümleri için özelleştirilebilir zaman aralığı
Görüntüleme dönüşümlerinin raporlanmasını istediğiniz zaman dilimi için özel bir aralık belirleyebileceksiniz. Daha önce bu aralık 30 gün olarak belirlenmişti. Yani, bir kullanıcının reklamınızı görmesini izleyen 30 gün içinde gerçekleşen görüntüleme dönüşümlerinin sayısını raporluyorduk. Artık, sunduğunuz ürün veya hizmetin niteliğini göz önünde bulundurarak bu zaman aralığını özelleştirebileceksiniz. Örneğin, kullanıcıların kupon indirmesini ve pizza sipariş etmesini isteyen yerel bir pizza dükkanıysanız, kullanıcıların reklamınıza yanıt vermesi, reklamınızı görmelerini izleyen bir veya iki gün içinde gerçekleşir. Dolayısıyla, bir otomobil bayisine göre çok daha kısa bir raporlama aralığı belirleyebilirsiniz. Çünkü otomobillerin satış döngüsü daha uzundur ve bir kullanıcının test sürüşü için randevu alması birkaç hafta sürebilir.
Yenilik 2: Arama ağı dönüşümleri raporlamasında yinelenen dönüşümlerin hariç tutulması
Bunlara ek olarak, hem Arama Ağı'nda hem de İçerik Ağı'nda yinelenen görüntüleme dönüşümlerini raporlamalardan hariç tutma seçeneğine de sahip olacaksınız. Bu özelliği etkinleştirirseniz, arama ağı reklamlarınızı da tıklamış olan kullanıcıların gerçekleştirdiği dönüşümleri görüntüleme dönüşümü raporlarınızda göstermeyiz. Bu dönüşümler, yalnızca arama ağı reklamlarınızla ilişkilendirilir.
Bu ayarları kampanyalarınızda uygulamaya karar vermeniz durumunda, söz konusu ayarların, verileri ileriye dönük olarak etkileyeceğini lütfen unutmayın.
Bu iyileştirmelerin, görüntüleme dönüşümü raporlamasının daha doğru olmasını sağlayacağını ve bu raporlara dayalı işlemler yapmanızı kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Şu anda görüntüleme dönüşümü izleme özelliğini kullanıyorsanız, bu iki yeni seçeneği değerlendirmenizi ve kendi ihtiyaçlarınıza göre uygulamanızı öneririz. Bununla birlikte, bu ayarları sürekli olarak etkinleştirip devre dışı bırakmak kampanya ölçümlerinizin yararlılığını azaltacağından, bundan kaçınmaya çalışmalısınız.
Google İçerik Ağı'nda görüntülü reklamlar yayınlıyorsanız, ancak görüntüleme dönüşümü izleme özelliği konusunda deneyiminiz yoksa, görüntülü reklam kampanyalarınızın YG'sini daha etkili bir biçimde izleyebilmek için bu özelliği kullanmanızı öneririz. Görüntülü reklamların çoğu zaman, reklamınızı tıklamamalarına rağmen görüntülü reklamınızı gördükten sonra sitenizi ziyaret eden ve satın alma işlemi gerçekleştiren kullanıcılarda olduğu gibi, hemen gerçekleşen tıklamaların ve dönüşümlerin dışında da performans artışı sağladığını unutmayın.
Ayrıca sizlere görüntülü reklamları nasıl oluşturabileceğinizi adım adım anlatan bir
video
hazırladık. Görüntülü reklam oluşturucusunu kullanarak, resim reklamlar oluşturduktan sonra, görüntülü reklamlardan ne kadar döünüşüm elde ettiğinizi raporlardan takip edebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için
Yardım Merkezimizi
ziyaret edebilirsiniz.
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.
AdWords Efsanelerini düzeltme zamanı! - Bölüm 2
25 Mayıs 2010 Salı
Bir önceki gönderimizde
, size popüler AdWords efsanesiyle ilgili asıl gerçekleri anlatmıştık. Bu gönderimizde AdWords ile ilgili diğer beş yaygın yanlış kanıyla devam edeceğiz.
Efsane 1
: Google İçerik Ağı'ndaki reklamların tıklama oranı (TO), Google'da görüntülenen reklamların Kalite Puanını etkiler.
Gerçek
: Kalite Puanının ardındaki formül, Kalite Puanının Google'daki ve
Arama Ağı'ndaki
İçerik Ağı'ndaki
reklamları mı etkilediğine göre değişir. Google'daki reklamlar için kalite faktörü, diğer alaka düzeyi faktörleriyle birlikte aşağıdaki bileşenlere bağlıdır:
reklamları mı, yoksa
Anahtar kelimenin ve eşleşen reklamın Google'daki geçmiş Tıklamam Oranı; Google İçerik Ağı'ndaki TO'nun sadece Google İçerik Ağı'ndaki Kalite Puanını etkilediğini ve Google Arama Ağı'ndaki Kalite Puanına etkisinin olmadığını unutmayın
Açılış sayfasının kalitesi
Hesabınızdaki tüm reklamlar ve anahtar kelimelerin TO'suna göre ölçülen hesap geçmişiniz
Reklam grubundaki
görünen URL'lerin
geçmiş TO'su
Belirli bir arama sorgusu için anahtar kelimenin Google'da tüm reklamverenler için geçmiş performansı
Reklamın gösterileceği coğrafi bölgedeki hesap performansı
Kalite Puanı üzerinde etkili olan faktörlerle ilgili daha fazla bilgi edinmek için
burayı
tıklayın.
Efsane 2
: Google çalışanları belirli AdWords reklamverenleri için tıklama başına fiyatı manuel olarak ayarlayabilir.
Gerçek
: Google çalışanlarının, AdWords müşterilerinin AdWords programı kapsamında ödemek zorunda oldukları tıklama başına fiyat (TBM) üzerinde hiçbir etkisi yoktur. AdWords reklamlarına ilişkin fiyatlandırma tüm müşteriler için aynı şekilde belirlenir:
Reklam açık artırmasıyla
. Ekonomist Hal Varian'ın Google açık arttırma sistemi hakkındaki videosu için
burayı
tıklayın. (Sadece İngilizce)
Kullanıcılar tarafından her arama sorgusu girildiğinde ayrı bir açık artırma gerçekleşmektedir. Açık artırma, reklamınızın
reklam sıralamasını
belirler. Reklam sıralaması ise, ilgili sorgu için hangi reklamların gösterileceğini ve bu reklamların Google arama sonuçları sayfasında hangi sırayla görüneceğini belirler.
AdWords sistemi, her açık artırma için anahtar kelimenizi değerlendirir ve Kalite Puanını hesaplar. Sistem daha sonra o belirli açık artırmaya girmek için gereken teklifi hesaplar. Kalite Puanı ne kadar yüksek olursa, minimum teklif o oranda düşük olur ve tersi de geçerlidir. Anahtar kelimenin TBM'si gerekli minimum teklif şartını karşılamazsa, reklamınız gösterilmez.
Efsane 3
: Google, organik arama sonuçlarının yukarısındaki reklam konumlarını satar.
Gerçek
: AdWords programında hiçbir reklam konumu sabit fiyattan satılmaz. Ücretsiz Google arama sonuçlarının yukarısında en fazla üç AdWords reklamının görünebildiği, üst konum denen konumlar için de aynı şey geçerlidir. Yukarıda da açıklandığı gibi, reklam yerleşimi dinamik bir yapıya sahiptir ve eşleşen anahtar kelimenin reklam sıralamasına göre şekillenir. Google'daki organik arama sonuçlarının yukarısındaki üst konumda, yalnızca belirli bir Kalite Puanı ve TBM teklifi eşiğini aşan reklamlar görünebilir.
Efsane 4
: Reklam ajansları gibi büyük müşterilere TBM fiyatlarında indirim yapılır.
Gerçek
: Google'da, TBM'lerde herhangi bir indirim yapılmamaktadır. Günlük bütçesi ister 1 lira, ister birkaç 1000 lira olsun, her müşteri TBM'nin belirlendiği reklam açık artırmasında eşit muamele görür. Anahtar kelimelerin tıklama başına fiyat (TBM)'leri açık arttırmada belirlenir.
Efsane 5
: Aynı reklam grubunda birden fazla reklam kullanırsanız, AdWords otomatik olarak kullanıcının arama sorgusuna en uygun reklamı görüntüler.
Gerçek
: Aynı reklam grubunda birden fazla reklam kullanırsanız, sistemimiz reklamlarınızı dönüşümlü olarak veya performansa göre gösterir. Burada belirleyici olan, kampanya ayarlarınızda hangi seçeneği belirttiğinizdir. Sistem, reklam metinlerinizden hangisinin bir kullanıcının arama sorgusuna en uygun olduğunu bilmez.
Reklamlarınızı optimize etmeyi
düşünebilirsiniz.
Örnek: Bir reklam grubunda aşağıdaki anahtar kelimelere sahipsiniz:
* otomobiller
* motosikletler
* scooter'lar
Ayrıca, her biri bu taşıtların birini tanıtan üç farklı reklam metnine sahipsiniz.
Bu durumda, "otomobiller" için yapılan bir arama sorgusunun, reklam metninde “otomobiller” ifadesinin geçtiği reklamı tetikleyeceğinin hiçbir garantisi yoktur. Motosikletler veya scooter'lara ilişkin reklamınızın gösterilmesi de ihtimal dahilindedir. Bunun gibi bir senaryoda, her bir taşıt türü için ayrı bir reklam grubu ve ilgili reklam metni oluşturmanızı öneririz. Bu sayede, her bir anahtar kelime için her zaman en uygun reklam metninin gösterilmesini sağlayabilirsiniz.
Bu gönderimizin size AdWords ve AdWords'ün işleyişiyle ilgili daha fazla fikir verdiğini umuyoruz.
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.
AdWords Efsanelerini Düzeltme Zamanı! - Bölüm 1
17 Mayıs 2010 Pazartesi
AdWords destek ekiplerimize sık sık müşterilerin İnternet'ten topladıkları veya sağdan soldan duydukları oldukça tuhaf ve doğru olmayan “AdWords gerçekleri” ulaşıyor. Bu blog gönderisi yazı dizisi aracılığıyla, söz konusu popüler AdWords efsanelerini düzeltmek ve size asıl gerçekleri anlatmak istiyoruz. Öyleyse hemen ilk AdWords efsanesiyle başlayalım!
Efsane 1:
Google AdWords reklam harcamam web sitemin Google'ın ücretsiz arama sonuçlarındaki sıralamasını etkiler.
Gerçek
: Google AdWords, Google'ın ücretsiz arama sonuçlarından bağımsızdır. Google'ın ücretsiz arama sonuçları Google AdWords'ten bağımsızdır. Bu nedenle, reklam harcamanızın az veya çok olması Google'ın ücretsiz arama sonuçlarındaki sıralamanızı olumlu ya da olumsuz etkilemez. AdWords hesabınızın iptal edilmesinin web sitenizin Google'ın ücretsiz arama sonuçlarından men edilmesine yol açacağı da doğru değildir. Web sitenizin Google'ın ücretsiz arama sonuçlarındaki sıralamasıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için
Google Web Yöneticisi Merkezi'ne
bakabilirsiniz.
Efsane 2:
Google AdWords kredi kartımı reddetti.
Gerçek
: Google normalde hiçbir kredi kartını reddetmez. Ret işlemi genellikle bankanız, kartınızı düzenleyen kurum veya onun ödeme aracısı tarafında gerçekleşir. Kredi kartınızın reddedilmesi halinde, öncelikle aşağıdaki hususları kontrol etmeniz gerekir.
Faturalandırma Tercihleri sayfasında, aşağıdaki alanlardan biri doğru doldurulmamış olabilir:
Kredi Kartı Numarası veya güvenlik kodu
Son Kullanma Tarihi
Fatura adresi ve/veya telefon numarası
Ayrıca, aşağıdakilerden biri çok düşük olabilir. Bu tür sorunların çözümü için lütfen kartınızı düzenleyen kuruma veya bankanıza başvurun:
Kredi kartı limiti
Kartınızdan bir seferde çekilebilecek maksimum tutar limiti
Belirli bir dönemde yapılabilecek çekimlerin sayısı
Sorun kartınızın aşağıdaki işlemlerden herhangi birine izin vermemesinden de kaynaklanabilir:
İnternet üzerinden yapılan ödemeler
Yurtdışına yapılan ödemeler
Lütfen bu ihtimallerin hepsini gözden geçirdikten ve eledikten sonra, AdWords müşteri hizmetleriyle bağlantı kurun. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Efsane 3:
Rakiplerim reklamlarımı tıklıyor ve Google buna karşı herhangi bir tedbir almıyor.
Gerçek
: AdWords reklamverenlerinin güvenliği Google için en öncelikli konular arasındadır. Google AdWords reklamlarının aldığı tıklamalar, herhangi bir kötüye kullanımı önlemek için üç aşamalı bir sistem tarafından titizlikle analiz edilir. Filtreleme işleminin her aşamasında, çeşitli benzersiz ve yenilikçi yöntemler bir arada uygulanmakta, böylece geçersiz etkinliğin proaktif olarak tespiti en üst düzeye çıkarılmaktadır. Mühendislerimiz de, filtreleri geliştirerek ve gittikçe büyüyen bir sinyal kümesini inceleyerek, izleme teknolojimizi sürekli iyileştirmektedir.
Gerçek Zamanlı Filtreler: Gerçek zamanlı sistemlerimiz, geçersiz hareket profiline uyan etkinliğe (çok fazla tekrarlanan tıklamalar gibi) filtre uygular. Bilinen geçersiz etkinlik kaynaklarından gelen tıklamalar veya gösterimler de dikkate alınmaz.
Çevrimdışı Analiz: Özel olarak eğitim almış araştırma ekibimiz, geçersiz tıklamaları proaktif olarak incelemek için özel algoritmalar, araçlar ve teknikler kullanır.
Sonradan Araştırma: Tüm reklamveren sorguları, reklamverenin hesap trafiğini inceleyen Tıklama Kalitesi Ekibimizin bir üyesi tarafından titizlikle incelenir.
Geçersiz tıklamaların tespitine yönelik bu üç aşamalı sistem, New York Üniversitesi'nden Bilgi Sistemleri Profesörü, bağımsız uzman
Dr. Alexander Tuzhilin
tarafından incelenmiştir. Profesör Tuzhilin sistemi yeterli bulmuş ve yüksek kaliteli olmasının yanı sıra sürekli iyileştirme yapıldığının da altını çizmiştir. Tuzhilin'in raporunun tam metnine
buradan
ulaşabilirsiniz. (s. 25-26, 47). Konuyla ilgili
blog gönderisi
(İngilizce)
Resmi Google Blogu
'nda (İngilizce) yer almaktadır. Geçersiz tıklamalarla ilgili daha fazla bilgi edinmek için
Reklam Trafiği Kalitesi Kaynak Merkezimizi
(İngilizce) ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca,
geçersiz tıklama sorun giderici
sini kullanabilirsiniz.
Efsane 4
: AdWords anahtar kelimelerinde büyük/küçük harf kullanımı önemlidir
Gerçek
: AdWords sistemi büyük ve küçük harfler arasında ayrım yapmaz. Hesap Stratejisi Uzmanlarımızın aslında anahtar kelime listelerini oluştururken yalnızca küçük harfleri kullandığını öğrenmek size ilginç gelebilir.
Örnek: UMTS = umts ve Android Telefon = android telefon
AdWords ile ilgili en yaygın yanlış kanılardan dört tanesini artık öğrendiniz. İkinci bölümde, sizi başka AdWords efsaneleri ve asıl gerçekler bekliyor olacak. İkinci gönderimizi kaçırmayın!
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.
Hatırlatma: Etkili Google İçerik Ağı Reklamcılığı ve Yeniden Pazarlama
10 Mayıs 2010 Pazartesi
Merhaba,
İçerik ağından tam olarak faydalanamadığınızı mı düşünüyorsunuz?
Anahtar kelime hedefli ve yerleşim hedefli içerik ağı kampanyalarını oluşturabilir ve optimize edebilirsiniz. Bu seminerimizde anahtar kelime hedefli içerik ağı kampanyaları hakkında detaylı bilgi ve örnekler verip, yerleşim hedefli kampanyalarınızda websitelerini seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız.
AdWords hesabınızın İçerik Ağı performansını ve başarısını arttırmanıza yardımcı olmak için, sizleri AdWords uzmanları tarafından hazırlanan yeni hedefleme ürünümüz Yeniden Pazarlama (Remarketing) ürünümüzü tanıtmak üzere ücretsiz online seminerimize davet etmek istiyoruz
Bu seminere kimler katılmalı?
Müşterilerinizin İnternet’te en çok zaman geçirdikleri mecra olan Google İçerik Ağı ve Yeniden Pazarlama (Remarketing) hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak isteyen herkes.
İçerik ağı performansını arttırmak için ipuçları almak ve geri dönüşümünü arttırmak için bu canlı seminerimizi kaçırmayın!
Seminer konusu: Etkili Google İçerik Ağı Reklamcılığı
Semineri Sunan: Can Demirezen - Online Medya Planlama Uzmanı
Tarih:11.05.2010
Saat:15:30 (Türkiye saati)
Bağlantı:
https://googleemea.connectsolutions.com/common/html/registration.html?&host=https://googleemea.connectsolutions.com&eventId=579023&locale=tr
Daha fazla bilgi için
Online AdWords Seminerleri takvimimizi
inceleyebilirsiniz. Seminerlerle ilgili sorularınız için bize online-adwords-seminerleri@google.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Seminerde görüşmek üzere!
Aslıhan Ulutaş, Online AdWords Seminerleri Ekibi tarafindan yayınlanmıştır.
Arama Motoru Optimizasyonu ile Google'ın Ücretsiz Arama Sonuçlarında Üst Sırada Çıkın
10 Mayıs 2010 Pazartesi
Bu günkü yazımızda, web siteniz ve web sitenizin
ücretsiz arama sonuçlarındaki sıralaması
konusunda yardımcı olması için sunduğumuz kaynakları kısaca gözden geçireceğiz.
Bildiğiniz gibi,
Google AdWords
ve organik arama sonuçları olarak da adlandırılan ücretsiz Google arama sonuçları birbirinden bağımsızdır. Google, hiçbir zaman siteleri organik arama sonuçlarımıza eklemek veya organik arama sonuçlarımız arasında sıralamak için ödeme kabul etmez. Bu, Google AdWords ile reklam vermenin sitenizin organik arama sonuçlarımızdaki varlığını herhangi bir şekilde etkilemeyeceği anlamına gelir. Sitenizin ücretsiz arama sonuçlarında çıkması çok kolaydır. Sitenizin Google.com.tr'de çıkması için ek bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
Web'i her taradığımızda dizinimize yeni siteler ekler ve mevcut siteleri güncelleriz.
Öncelikle SEO'nun ne olduğuna bir göz atalım. SEO, "search engine optimization" (arama motoru optimizasyonu) ifadesinin kısaltmasıdır. Bir web sitesini geliştirerek "arama motoru dostu" yapmak, yani arama motorları tarafından kolayca okunabilir ve dizine eklenebilir hale getirmek için yapılan çalışmayı ifade eder. Bu çalışma, sitenizin ücretsiz sonuçlardaki sıralamasını genellikle olumlu etkiler. SEO ile ilgili unutulmaması gereken en önemli şey, hiç kimsenin sitenizin ücretsiz sonuçlarda ilk sıraya yerleşeceği garantisini veremeyeceğidir. Ayrıca, Google'ın web sitenizi belirli bir konuma yerleştirmek için ödeme kabul etmeyeceği de unutulmamalıdır. SEO hakkında genel bilgi, bir SEO danışmanı tutarken alınması gereken önlemler ve en iyi uygulamalar için 'Arama Motoru Optimizasyonu' yardım makalemizi okumanız tavsiye ederiz.
Google ayrıca, tamamı
Google Web Yöneticisi Merkezi'nde
bulunan, kendi kendine öğrenme amaçlı çok çeşitli web yöneticisi kaynakları sunmaktadır.
Site Durumu Aracı
: Bu araç, sitenizin Google'da arama yapıldığında zaten bulunup bulunamadığını anlamanıza yardımcı olur.
Web Yöneticisi Araçları
: Bu araçlar, örneğin bize sitenizin tüm sayfalarını bildirmek için bir
site haritası yüklemek
gibi yollarla sitenizin Google arama sonuçlarındaki görünürlüğünü artırmanızı sağlayabilir. Bunun yanında, hangi Google arama sorgularının sitenize trafik getirdiğini öğrenebilir ve kullanıcıların sitenize tam olarak nasıl ulaştıklarını görebilirsiniz. Son olarak, bu araçlar sitenizin taranması, dizine eklenmesi veya sitenize erişmek ile ilgili bir sorun olduğunda size haber verir.
Web Yöneticisi Merkezi Blogu
: Bu resmi Google blogu (İngilizce), Google dizini için sitelerin taranması ve dizine eklenmesiyle ilgili haberleri içeren zengin bir kaynaktır. Haftada birkaç kez yeni gönderilerle güncellenir. Web yöneticileri için vazgeçilmez bir kaynaktır!
Web Yöneticileri için Yardım Merkezi
: Web Yöneticileri için Yardım Merkezi'nde, en sık sorulan soruların cevaplarını bulabilirsiniz.
İçeriğimi Google'dan nasıl kaldırabilirim
?
Google ile ilgili temel bilgileri nereden edinebilirim
?
Sitem başkaları tarafından ele geçirilirse ne yapmalıyım
? Bu soruların cevaplarına ve daha pek çok konuya Web Yöneticisi Yardım Merkezi'nden kolayca ulaşabilirsiniz.
Web Yöneticisi Yardım Forumu
: Web Yöneticileri için Yardım Merkezi'nde cevabını bulamadığınız bir sorunuz mu var? Sorun değil. Yardım forumumuzda sorularınızı sorabilir, diğer web yöneticileri ve Google çalışanları tarafından verilen cevapları bulabilirsiniz.
Yukarıda sıralanan kaynaklara başvurduktan sonra, Google'ın nasıl çalıştığı ve SEO için önemli olan noktalarla ilgili bilginizin tam olması gerekir. Artık, Google'ın organik arama sonuçlarında sitenizin sıralamasını yükseltmeye tam anlamıyla hazırsınız.
İpucu: Google Web Yöneticisi Ekibi tarafından hazırlanan ücretsiz
SEO Başlangıç Kılavuzu'nu
es geçmeyin. Bu kılavuz, kabul edilebilir optimizasyon teknikleriyle ilgili ipuçları ve yönergeler içerir.
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.
AdWords Sistem Bakımı İptal Edildi
7 Mayıs 2010 Cuma
Dün AdWords hesabınız içerisinde gördüğünüz küçük uyarı mesajında belirtilen,
8 Mayıs 2010 Cumartesi günü Türkiye saati ile 18:00 ile 22:00 arasında gerçekleşmesi planlanan AdWords sistemi bakımı iptal edilmiştir.
AdWords Sistem Bakımı genel olarak, her ayın ikinci Cumartesi günü gerçekleşmektedir.
Reklamverenlerimizi blog yazılarımız ve hesap içerisinde yer alan küçük uyarılar ile AdWords sistem bakımı hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.
Google Sertifikalı Ortağı Olun
7 Mayıs 2010 Cuma
Başkaları adına AdWords hesaplarını yöneten bir ajanssanız ve yeni müşteriler elde etmek istiyorsanız,
AdWords Sertifikasyon Programı'
na katılmak ilginizi çekebilir.
Kısa süre önce, Google sertifikalı ortağı olmanızı sağlayacak güçlü ve kapsamlı bir eğitim programının lansmanını yaptık. Yeni çevrimiçi
Türkçe öğrenim merkeziyle
, siz ve ekibiniz, en son Google araçları ve en iyi uygulama teknikleriyle ilgili bilginizi güncellemek için kendi kendinize çalışabilirsiniz.
Google Sertifikalı Ortakları, diğer reklamverenlerin yararlanamadığı
avantajlardan
yararlanmaktadır. Aşağıda, sertifikalı ortak durumuna gelmek üzere çalışmayı düşünmeniz için 5 neden sunulmuştur:
1. Potansiyel müşterilerin sizi bulabildiği
Google Ortakları Arama
'da kendinize yer edinin
2. Google ürünleri ve fırsatlarıyla ilgili bilginizi geliştirin
3. Müşterilerinizin YG'sini ve verimliliğini artırmak için en iyi uygulama teknikleri öğrenin
4. Google markalı etiketinizle">Google markalı etiketinizle, müşterilerinize AdWords konusundaki uzmanlığınızı ispatlayın
5. 1000 ABD Doları değerindeki yeni iş kuponlarına sahip olun; risk taşımayan bir denemeyle yeni AdWords müşterileri edinin
Şirket sertifikasyonu için
üyelik ölçütleri kısa süre önce değişmiştir
. Yeni ölçütleri ve ajansınızın bir Google ortağı olarak farklılaşmasına yardımcı olma yollarımızı öğrenmek için bir dakikanızı ayırın.
Reklam Uzmanları Yardım merkezinden
, sertifikasyona ulaştıran adımlarla ilgili bilgi edinebilir ve diğer ajansların sertifikalı ortak durumlarının avantajını nasıl kullandığını görebilirsiniz.
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır
Mobil Ortama Geçin! Dizisi: Cihazları Hedefleme İşlevi Artık Kullanımda
6 Mayıs 2010 Perşembe
Geçen ay içinde de
duyurduğumuz gibi
, iPad'i tam işlevli İnternet tarayıcılarına sahip mobil cihazlar listemize ekledik. Bu sayede AdWords reklamlarınızı iPad'de kolayca yayınlayabileceksiniz.
Titiz iPad testimizi tamamladıktan sonra, iPad'i
özel olarak hedefleyebileceğiniz
mobil cihazlar listesine güvenle ekledik. AdWords reklamlarınızın iPad'de yayınlanması için, iPad'i hedeflemeniz gerekmektedir. Kampanya Ayarlarınızda "Cihazlar" bölümünü düzenlemeniz ve "Gelişmiş cihaz ve operatör seçenekleri" altında iPad'i seçmeniz yeterlidir. Cihaz hedefleme hakkında daha fazla bilgi için
burayı
tıklayın.
(Resmi büyütmek için tıklayın.)
Unutulmaması gereken birkaç nokta:
Cihaz ayarlarınızda yalnızca masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar belirtilmişse, reklamlarınız iPad'de gösterilmez.
Zaten iPhone veya Android gibi belirli mobil cihazları hedefliyorsanız, reklamlarınız iPad'de gösterilmez. Cihaz hedefli kampanyanıza dahil etmek istiyorsanız, iPad'i de seçtiğinizden emin olun.
Ayrıca, iPhone/iPad veya Android uygulamalarınızı
reklamlarınızda indirme URL'sine bağlantı
iPad ve başka yenilikçi cihazların piyasaya girmesini heyecanla karşılıyoruz. Bunun paralelinde AdWords'ü, hedef kitlenize ve müşterilerinize ulaşmak ve onlarla bağlantı kurmak konusunda size yardımcı olacak şekilde geliştirmeye devam edeceğiz!
vererek doğrudan tanıtabilirsiniz. Bu şekilde kullanıcılar uygulamanızı hemen reklamlarınızdan indirebilir. Kolaylık amacıyla, bu reklamlar mobil cihazlarda gösterildiğinde cihaz hedefleme işlemleri otomatik olarak gerçekleşecektir.
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.
Hedef EBM Teklifi: Dönüşüm Optimize Edici ile YG hedeflerinize ulaşmanın yeni yolu
5 Mayıs 2010 Çarşamba
Bugün,
Dönüşüm Optimize Edici
'deki yeni bir özelliğin duyurusunu yapıyoruz: Bir dönüşüm karşılığında ödemeye hazır olduğunuz maksimum tutarı değil de, ödemeyi istediğiniz ortalama tutarı yansıtan bir teklif verme seçeneği.
Dönüşüm izleme verilerinizi inceleyen ve sonra da kampanya YG'nizi artırmak üzere her açık artırma için tekliflerinizi otomatik olarak ayarlayan bir araç olan Dönüşüm Optimize Edici'yi 2007 yılında kullanıma sunduk.
Geçtiğimiz birkaç yılda, Dönüşüm Optimize Edici'yi uyguladıktan sonra YG artışları elde eden
birçok kullanıcımızdan
aldığımız olumlu tepkiler bizi mutlu etti. Gerçekten de, aracı kullanan reklamverenler arasında yaptığımız analiz, reklamverenlerin ortalama olarak EBM'de %14'lük bir düşüş yaşarken, dönüşümlerde %21'lik bir artış elde ettiklerini göstermektedir.*
Dönüşüm Optimize Edici'deki en son güncellememiz geribildirimleriniz temel alınarak yapılmıştır. Birçoğunuz, aracın bugüne kadar sizden bir Maks. EBM teklifi belirlemenizi istemesine rağmen; çevrimiçi reklamcılık söz konusu olduğunda, hedef veya ortalama EBM açısından değerlendirme yapmaya daha alışkın olduğunuzu ilettiniz. Dönüşüm Optimize Edici'nin, hedef EBM teklifi seçeneğinin eklenmesiyle, YG'nizi artırmak için daha da kolay bir araç haline geleceğini umuyoruz.
Dönüşüm Optimize Edici kampanyalarınızda Maks. EBM teklifleri kullanmaktan memnunsanız, kampanyalarınızda herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek olmayacaktır. Ancak, bundan sonrası için kampanyalarınızı Hedef EBM'ye göre yönetmek istiyorsanız, artık bu seçeneğe de sahipsiniz.
Hedef EBM teklifini etkinleştirmek için hesabınızdaki Ayarlar sekmesine gidin, "Dönüşümlere Odaklan"ı seçip "Gelişmiş Seçenekler"i tıklayın.Dönüşüm Optimize Edici'nin yalnızca, dönüşüm izlemeyi uygulamış ve son 30 günde en az 15 dönüşüm elde etmiş olan kampanyalar için kullanılabildiğini unutmayın.
(Resmi büyütmek için tıklayın.)
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.
Güncellenmiş Anahtar Kelime Aracı'nda Trafik Tahminlerinin Alaka Düzeyi Artık Daha Yüksek
3 Mayıs 2010 Pazartesi
Eylül ayının sonuna doğru,
güncellenmiş Anahtar Kelime Aracı
'nın beta sürümünü kullanıma sunduk. Güncellenmiş Anahtar Kelime Aracı, ek anahtar kelimeler bulup bunları hesabınıza eklemenin yeni ve basitleştirilmiş bir yoludur. Daha önce, anahtar kelime listenizi genişletmeniz için kullanımınıza iki ayrı araç sunmuştuk.
Anahtar Kelime Aracı
, araca girdiğiniz URL'nin içeriğini, kelimeleri veya kelime öbeklerini temel alarak anahtar kelime oluşturuyordu.
Arama Tabanlı Anahtar Kelime Aracı
ise sitenizin açılış sayfalarıyla alakalı olan gerçek Google aramalarını saptayıp size, gözden kaçırıyor olabileceğiniz anahtar kelimeler hakkında bilgi veriyordu. Güncellenmiş Anahtar Kelime Aracı sayesinde artık, kelimelere veya kelime öbeklerine, web sitelerine ve hatta mümkün olduğu durumlarda kategorilere göre arama yapabilir, hem Anahtar Kelime Aracı'nın hem de Arama Tabanlı Anahtar Kelime Aracı'nın sağladığı sonuçları tek bir merkezden alabilirsiniz.
Kullanıma sunduğumuz beta sürümle birlikte, en sonunda önceki Anahtar Kelime Aracı'ndan güncellenmiş sürüme kalıcı bir geçişle sonuçlanacak süreç başlamış oldu. Önümüzdeki birkaç ay boyunca gerektiğinde bu iki araç arasında geçiş yapabileceksiniz. Geçiş döneminin sona erdiği ve yalnızca güncellenmiş Anahtar Kelime Aracı'na erişebileceğiniz zamanı yine bu blogda duyuracağız.
Bu arada, siz güncellenmiş sürümü kullanmaya alışırken, biz onu iyileştirmeye devam edeceğiz ve kullanışlı bulacağınızı umduğumuz işlevler ekleyeceğiz. Bugünden başlamak üzere, anahtar kelimeleriniz için arama trafiğini daha iyi tahmin etmenize yardımcı olacak yeni bir özellik ekliyoruz.
Bunun için, öneriler listesinden belirli anahtar kelimeleri seçip "Arama Trafiğini Tahmin Et" düğmesini tıklamanız yeterli olacaktır.
Bu işlemden sonra, söz konusu anahtar kelimeleri eklemek istediğiniz reklam grubunu seçebilir ve bir önceki ekranda seçtiğiniz anahtar kelimeler için ortalama tahmini TBM'yi, toplam tahmini tıklama sayısını ve toplam tahmini maliyeti görebilirsiniz.
Bu iyileştirme sayesinde, anahtar kelimelerinizin, bütün bir anahtar kelime listesi bağlamında değil, belirli bir reklam grubunda nasıl performans gösterebileceğini görebileceksiniz. Belirli bir reklam grubu bağlamındaki anahtar kelime trafiği tahminleri, reklamlarınızın hangi sıklıkla gösterilebileceği ve performanslarının nasıl olabileceğiyle ilgili daha kesin bir fikir verebilir.
Bu değişikliklere bağlı olarak, Anahtar Kelime Aracı sonuçlarınıza daha önce ekleyebildiğiniz şu sütunları kaldırdığımızı bilmenizi isteriz: Tahmini Ort. TBM, Tahmini TO, Tahmini Reklam Konumu, Tahmini Gösterim Sayısı, Tahmini Tıklama Sayısı ve Tahmini Maliyet. Bu sütunlara güncellenmiş sürümde erişemeyecek olsanız da, bu bilgilerin birçoğunu bir reklam grubu bağlamında görebileceksiniz. Ayrıca, anahtar kelime düzeyindeki arama trafiği tahminleri ilginizi çekiyorsa, bu tahminleri, yeni ve kullanımı daha kolay bir arayüzle donatılmış olan bağımsız
Trafik Tahmincisi
aracını kullanarak görebilirsiniz. Trafik Tahmincisi aracına erişmek için Fırsatlar Sekmesinin "
Araçlar
" bölümü altındaki "Diğer Araçlar" bağlantısını tıklayın.
Esra Öğücü, Google AdWords Ekibi tarafından yayınlanmıştır.
Diğer kanallar
Etiketler
3rd party
a/b test
Açık Artırma Bilgileri Raporu
açılış sayfa gereksinimleri
açılış sayfası
ad recall
AdDords
ads
adsense
adwords
AdWords 3.0
AdWords Analytics
adwords arayüz
adwords conversioni conversion import
AdWords Editör
AdWords Hesabınızı Bağlayın
adwords interface
adwords ios uygulaması
adwords kampanya
adwords kampanya geliştirme programı
adwords mobil
adwords mobil optimizasyon
adwords mobil uygulama
adwords next
adwords next new experience
Adwords Politika Merkezi
adwords politikaları
adwords taslakları
AdWords Yardım
adwords yeni deneyim
adwordswebinartr
Ajanslara Özel
Akıllı Görüntülü Reklam
akıllı teklif
Alışveriş Reklamları
anahtar kelime
anahtar kelime eşleme
anahtar kelime eşleme seçenekleri
Anahtar Kelime Konum Raporu
Anahtar kelimeler
Anahtar Kelimeler Raporu
Analytics
Analytics Hesabı Açmak
Analytics ile AdWords Bağlamak
Analytics Raporları
Araçlar
arama ağı görüntülü reklam ağı seçeneği ile
arama ağı optimizasyonu
arama ağı reklamları
Arama Ağı Yeniden Pazarlama
arama ağında demografi
arama kalitesi
arama terimi eşleme
arama uzantısı
audiences
awareness
Bakım
Başarı Hikayeleri
Başarılı Reklam için İpuçları
bgbm
bid strategies
bin gösterim başı maliyet
brand
brand lift
branding
bumper ads
bumper reklam
chat
cihaz hedefleme
cihaz teklifi ayarlamaları
cihazlar arası dönüşüm
cihazlar arası ilişkilendirme
click to message
conversion
customer match
çalışmayan hedef URL
deneme testleri
digital marketing
dinamik arama ağı
dinamik yeniden pazarlama
discovery ads
display ads
display targeting
dönüşüm izleme
dönüşümler
duyarlı reklamlar
Duyurular
e-posta
Eğitim Seminer ve Duyurları
enhanced campaigns
esnek teklif stratejileri
eşleme türü
Eşleşen Arama Sorgusu Raporu
expanded text ads
forum
G+
geçersiz tıklama
geçersiz tıklama oranı
geleceğe birlikte yürüyoruz
gelistirilmis kampanyalar
geliştirilmiş kampanyalar
geniş eşleme
genişletilmiş metin reklamlar
genişletilmiş reklam formatı
geri ödeme ve iade
gmail reklamları
google
google ad manager
google adwords
google adwords optimizasyon
Google Adwords Promosyon Kodu
Google AdWords Raporlar
Google Adwords Reklam Politikaları
google adwords türkçe
Google Alışveriş
Google Analytics
google customer reviews
google ile düşün
Google İş Ortaklığı
google marketing platform
Google Merchant Center
google müşteri yorumları
Google Partners
Google Sertifika Programı
Google Shopping
Google+
Görüntülü Reklam Ağı
gsp
Gün Bölümleri Raporu
Güncellemeler
Hedef Oluşturma
Hedefleme
Hesap İnceleme
Hesap Oluşturun
hiz testi
iki başlıklı reklam
imaj kalitesi
in-stream
instream
ios app
Kalite Puanı
Kalite Puanı Raporlamasını İyileştirme
Kampanya Ayarları
kampanya geliştirme programı
Kampanya Optimizasyonu
kampanya taslakları
Kötü Niyetli Yazılım
landing page quality
Maliyetler ve Ödemeler
marka
marka bilinirliği
materyal tasarım
merchant center
merchant center politikaları
Mobil
mobil cihaz reklamlar
mobil cihaz uyumluluğu
mobil cihazlar
mobil deneyim
mobil hız
mobil kullanıcı deneyimi
mobil performans
mobil reklam
mobil reklamlar
mobil tıkla ve ara
mobil uygulama indirme reklamları
mobil uygulama reklamları
mobil uygulamalar
mobil uyumluluk
mobil website
mobile experience
mobile ux
mobile website
müşteri eşleştirme
müşteri merkezi
neden geliştirilmiş kampanyalar
Negatif Anahtar Kelime
online
online advertising
online mobil reklamlar
online reklam formatı
online seminerler
Optimizasyon
organik arama
otomatik etiketleme
otomatik teklif
otomatik teklif verme
park edilmiş alan adı
Partner Programı
Partners Kayıt
paylaşılan bütçe
policy
Politika
raporlama
Raporlama ve Analiz
Raporlama ve Dönüşümler
reklam
reklam alaka düzeyi
reklam başlıkları
reklam biçimleri
Reklam Durumu
reklam formatları
Reklam Konumu
reklam metinleri
Reklam rotasyonu
reklam uzantıları
reklam yenilikleri
salesforce
SEO
sıralı eşleme
Site Askıya Alındı
site politikaları
smart bidding
son tıklama
sosyal pazarlama
sosyal uzantılar
speed test
tablet
tam aşleme
tam eşleme
tampon reklamlar
taranabilir olmayan site
target audience
teklif ayarlama
Teklif verme
telefon
telefon aramaları
telefon uzantıları
tıkla ve mesaj gönder
Tıklama Oranı
Tıklama Ortalaması
tıklama payı
Toplu Düzenleme
toplu düzenlemeler
true view
trueview
trueview reklam
ürün feed spesifikasyonu
ürün fiyat uyuşmazlığı
Ürün Listeleme Reklamları
veri toplama ve ssl sertifikası
veriye dayalı ilişkilendirme
video ads
video reklamlar
video targeting
Videolar
Web Sitesi Optimizasyonu
webinar
Yardım Kılavuzu
Yardım Merkezi
yayın içi
Yayın içi video reklamlar
yayıniçi
yeni adwords arayüzü
Yeni Başlayanlar İçin
yeni sürüme geçiş merkezi
Yeni Ürün Özellikleri
yeniden pazarlama
YouTube
Youtube kanalı
YouTube Reklamları
YouTube TrueView
yönetici merkezi
Zaman Planlaması
Ziyaretçi Akışı Raporu
Arşiv
2018
Haz
Oca
2017
Ara
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2016
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2015
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
2014
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2013
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
2012
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2011
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2010
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2009
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2008
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Feed
E-posta ile takip
Diğer kanallar
AdWords Türkiye YouTube Kanalı
AdWords Türkiye Twitter Kanalı
AdWords Yardım Merkezi
Yardım
Buradayız ve size yardımcı olmak istiyoruz!