Onur Air Kimdir?
Onur Air 1992'de Türkiye'nin ilk özel havayolu şirketlerinden biri olarak hizmet vermeye başladı. 20 yıllık geçmişi boyunca yenilikçi bir şirket olarak ilklere imza atan Onur Air, 34 uçaklık filosu ve 8.015 koltuk kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük özel havayolu şirketi.
İş Yaklaşımı
Onur Air, iç hatlarda 12 noktaya, dış hatlarda ise 20 ülkede 95 noktaya sefer düzenliyor. Hizmet kalitesi, uçuş emniyeti ve eğitime verdiği önem ile faaliyet gösterdiği pazarlarda ilklere imza atan Onur Air, filosundaki tüm uçakların teknik bakımından işletmesine kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Bugüne kadar 70 milyon yolcuyu güvenle taşıyan Onur Air göklerdeki 20. yılını kutluyor.
Yenilikçi yapısını pazarlama alanında da gösteren Onur Air, geleneksel reklam mecraları yerine, ağırlıklı olarak yeni medya alanında iddialı çıkışlar yapıyor. Rekabetin yüksek olduğu havayolu taşımacılığında hedef kitleye ulaşma yolunun doğru kurgulanmış pazarlama stratejilerinden geçtiğini iyi bilen Onur Air Pazarlama Ekibi, çevrimiçi pazarlamayı doğru stratejileri oluşturmak için detaylı biçimde kullanıyor. AdWords reklamlarını yoğun olarak kullanan Onur Air, hedef kitlesine ulaşmak için Google Analytics'ten aldığı verileri işleyip, çevrimiçi pazarlama stratejilerini optimize ediyor.
Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki display kampanyaları sayesinde "Onur Air" aramalarının ve siteye giren tekil kullanıcı sayısının arttığını analiz eden Onur Air Çevrimiçi Pazarlama Ekibi, bunun yanında ziyaretçilerin alım yüzdesini artırmayı hedefledi. Stratejik olarak satış odaklı kampanyalar yürüten Onur Air Pazarlama Ekibi, var olan tekil kullanıcı sayısını ve site ziyaretçilerinin bilet alım veya rezervasyon yüzdesini artırmak için 2011 Mayıs ayında ‘Yeniden Pazarlama'yı seçti.
Siteyi ziyaret eden kişiler "Pozitif Yeniden Pazarlama" ile ziyaret ettikleri sayfalara ve ilgilendikleri ürünlere göre yeniden hedeflendi ve potansiyel müşterilere kendilerine özel reklamlar gösterilerek, satışa yönlendirildi. Pozitif Yeniden Pazarlama'ya ek olarak Onur Air, web sitesini hiç ziyaret etmemiş kullanıcılara yönelik "Negatif Yeniden Pazarlama"yı kullandı. Siteyi bir kere bile ziyaret eden kişilere aynı markalama reklamını göstermeyerek reklam bütçesinin etkinliğini artırdı. Bu markalama stratejisi, siteyi hiç ziyaret etmemiş kişilere ulaşmakta ve yeni müşteri kazanımında Onur Air'a çok yardımcı oldu. Doğru analizle ulaştıkları verileri iyi değerlendiren ve analiz sonuçları doğrultusunda Yeniden Pazarlama stratejisini kullanan Onur Air yetkilileri, Yeniden Pazarlama'nın bir taraftan mevcut müşteriler açısından sadakati sağladığını, bir taraftan da yeni müşteri kazanımını olumlu yönde etkilediğini vurguluyor.
Sonuç
Normalden daha düşük maliyetli Yeniden Pazarlama çözümleri ile birlikte satış başı maliyet rakamlarında, direkt web site hedefledikleri reklam kampanyalarına göre yaklaşık 16 kat iyileşme görüldü. Aynı şekilde Yeniden Pazarlama ile, site hedeflemesi yaptıkları display kampanyalarına göre tıklama başı maliyetlerde yaklaşık %34 avantaj sağladıklarını gören Yetkililer, ‘Yeniden Pazarlama'yı çevrimiçi pazarlama stratejilerinin ve kampanyalarının vazgeçilmez bir parçası olarak konumlandırdıklarını kaydediyorlar. Özellikle satışa yönelik e-ticaret siteleri ve üye sayısını artırmak isteyen siteler için tavsiye ettikleri ‘Yeniden Pazarlama' ile, bu sitelerin çok fazla pozitif geri dönüş alabileceklerini belirtiyorlar.