Inside Google Ads Türkçe
Haberler, bilgiler ve ipuçları içeren Google Ads Resmi Blogu
AdWords +1
31 Mart 2011 Perşembe
Kulaktan kulağa iletişim güçlüdür. Bir seçim yapmak durumunda olduğunuzda, güvendiğiniz insanlara yönelirsiniz. Peki ya İnternet'te tıklamalar arasında bir iletişim olabilir mi? İhtiyaç duyduğunuzda bir arkadaştan veya iş arkadaşından öneri almak, nasıl olur da ayaküstü bir sohbet kadar kolay, hatta bundan bile kolay olabilir?
Google kullanıcılarının, arama yaparken güvendikleri insanlardan öneri almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. İşte bu nedenle
+1 düğmesini
(İNG) kullanıma sunuyoruz. +1, oturum açmış Google kullanıcılarının İnternet'te beğendikleri içeriği tam da en yararlı olduğu anda, yani Google aramada, arkadaşlarına ve listelerindeki kişilere tek bir tıklamayla önerebilmelerine olanak sağlar.
+1, basit bir fikirdir. Örnek olarak, Barış isimli bir kullanıcı olduğunu hayal edelim. Barış, Google hesabında oturum açıp Google'da reklamlarınızdan birini veya organik arama sonuçlarınızı gördüğünde, +1 düğmesini tıklayarak sayfanızı tüm dünyaya önerebilir.
Barış'ın arkadaşı Meltem, oturum açıp Google'da arama yaparken sayfanızı gördüğünde, kişiselleştirilmiş ek bir not da görebilir ve böylece Barış'ın bu sayfa için +1 düğmesini tıkladığını anlar. Yani Barış'ın +1'i, Meltem'in sitenizin incelenmeye değer olduğuna karar vermesine yardımcı olur.
Kişiselleştirilmiş ek notların, kullanıcıların reklamlarınızın ve organik arama sonuçlarınızın kendileriyle alakalı olduğunu bilmesini sağlayacağını, bunun bir sonucu olarak da sitenizi ziyaret etme olasılıklarının yükseleceğini düşünüyoruz. Reklam stratejinizde +1 düğmesi sebebiyle değişiklik yapmanız gerekmeyecektir ve
Kalite Puanı
hesaplama yöntemimiz değişmemektedir (ancak +1'ler,
organik arama sıralamasını
hesaplarken kullandığımız birçok işaretten biri olacak). +1 düğmelerini,zaten başarılı olan Arama Ağı kampanyalarınızın daha iyi performans göstermesine yardımcı olabilecek bir geliştirme olarak düşünebilirsiniz.
Başlangıçta +1 düğmesi yalnızca Google.com'daki İngilizce aramalarda görünecek. Ancak, gelecekte daha fazla dil eklemek için çalışıyoruz. +1 düğmelerinden yararlanmak için kampanyalarınızda herhangi bir değişiklik yapmanız gerekmeyecektir. Önümüzdeki haftalarda, Google.com'daki reklamlara ve arama sonuçlarına +1 düğmeleri ekleyeceğiz.
Ancak, +1 düğmeleri yalnızca arama sayfaları için değildir. Sayfalarınıza da koyabileceğiniz bir +1 düğmesi üzerinde çalışıyoruz. Böylece, kullanıcıların Google aramalarında içeriğinizi önermek için sitenizden ayrılması gerekmeyecek. Web sitenizde +1 düğmesini kullanmaya başlayabileceğiniz zamanın bildirilmesini istiyorsanız,
+1 web yöneticisi sitemizden
(İNG) e-posta güncellemelerine kaydolabilirsiniz.
+1 düğmesi, alaka düzeyini İnternet'teki ilişkiler üzerinden bulma çabamızdaki son adımdır. Arama Ağı'nı ve Arama Ağı kampanyalarınızı daha kişisel, daha alakalı ve daha çarpıcı hale getirmek üzere+1 düğmelerini kullanacağımız için çok heyecanlıyız. Umarız siz de heyecanlanmışsınızdır!
+1 düğmesiyle ve bunun Arama Ağı reklamlarınızı nasıl etkileyeceğiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için
AdWords Yardım Merkezi
'ni ziyaret edebilirsiniz.
Emily Moxley, Ürün Müdürü
Google Görüntülü Reklam Ağı'nda Reklamlarınızı İçeriğe Dayalı Olarak Hedeflemenin Yeni Yolu
29 Mart 2011 Salı
Birçoğunuz, Google Görüntülü Reklam Ağı'nda, potansiyel müşterilere ürün veya hizmetlerinizle doğrudan alakalı web içeriğini okudukları sırada ulaşmak için
içeriğe dayalı hedeflemeyi
kullanıyorsunuz. Bugüne kadar, bunu, reklamlarınızı alakalı web sayfalarında göstermek üzere birlikte çalışan
anahtar kelimeler
belirleyerek yapabiliyordunuz. Bu haftadan itibaren, reklamlarınız için Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki sayfaları içeriğe dayalı olarak hedeflemek üzere
konular
da belirleyebileceksiniz. İçeriğe dayalı bu ek hedefleme seçeneği ile, reklamlarınızı hedeflemek için
1750'den fazla konu ve alt konu
arasından seçim yapabileceksiniz. Böylece, web'de işletmenizle alakalı içerikle etkin bir şekilde ilgilenen çok geniş bir kitleye ulaşmanız kolaylaşacak.
Reklam hedeflemede konu kullanımıyla anahtar kelime kullanımının karşılaştırması
Reklamlarınızı içeriğe dayalı olarak hedeflemek için konu kullanmak, geniş bir hedefleme ve erişim olanağı sunmaktadır. Bu, bilinirlik sağlamak veya satışları artırmak üzere geniş bir kitleye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmanın iyi bir yoludur. Konu hedefleme kullanıldığında, sistemimiz bir sayfanın konusunu belirlemek için sayfadaki
tüm
terimleri inceler ve
belirli
anahtar kelimelere daha az bağımlı bir şekilde hareket eder. Diğer yandan, içeriğe dayalı hedefleme için anahtar kelimeleri kullandığınızda reklam gruplarınızda bir tema oluşturmak üzere tek tek anahtar kelimeler girersiniz. Bu da reklamlarınız için Görüntülü Reklam Ağı'nda daha belirgin sayfalar hedefleyebilmenizi sağlar. Ancak, her iki hedefleme seçeneği, Google Görüntülü Reklam Ağı'ndaki bir kitleye etkin bir şekilde erişmek için birlikte de kullanılabilir. Bir örnek üzerinden gidelim.
Dijital fotoğraf makinesi sattığınızı varsayalım. Bilinirlik sağlama ve satışları artırma gibi farklı kampanya hedeflerini gerçekleştirmek için anahtar kelime ve konuya göre içeriğe dayalı hedeflemeyi nasıl birlikte kullanabileceğiniz aşağıda anlatılmaktadır.
1. Fotoğraf makinelerinizin teknoloji meraklıları arasındaki bilinirliğini artırmak üzere, bir görüntülü reklam ile
Haberler ve Güncel Olaylar
>>
Teknoloji Haberleri
alt konusunu hedefleyen bir reklam grubu oluşturun.
2. Daha sonra, fotoğraf makineleriyle ilgilenen kişileri ürünlerinizin özellikleri ve avantajları konusunda bilgilendirmek için bir görüntülü veya zengin medya reklam biçimini kullanarak,
Fotoğraf ve Video
>>
Fotoğraf Makineleri
alt konusunu hedefleyin.
3. Son olarak, belirli bir marka veya fotoğraf makinesi modeline odaklanan anahtar kelimeler ile anahtar kelimeye göre içeriğe dayalı hedefleme kullanan ayrı bir reklam grubu oluşturun. Ardından, söz konusu Fotoğraf Makinesi markası veya modeliyle ilgili inceleme yazılarını okuyan kullanıcılar arasında satışları artırmak üzere, fotoğraf makineniz için özel bir teklif veya indirim içeren bir metin veya görüntülü reklam yayınlayın.
Bu, bilinirlik sağlamak, ilgi uyandırmak ve satışları artırmak için konu ve anahtar kelimeye göre içeriğe dayalı hedeflemeyi nasıl birlikte kullanılabileceğinize dair yalnızca bir örnektir. Ayrıca, hedeflemenizi hassaslaştırmak için istediğiniz konuları ve alt konuları
hariç de tutabilirsiniz
.
Görüntülü Reklam Ağı'ndaki diğer hedefleme seçeneklerinde de olduğu gibi, konuya göre içeriğe dayalı hedefleme, metin, görüntülü, video ve zengin medya gibi tüm reklam biçimlerinin yanı sıra tıklama başına maliyet (TBM), bin gösterim başına maliyet (BGBM) ve edinme başına maliyet (EBM) gibi
teklif seçeneklerimizin
de tümünü desteklemektedir. Ayrıca, URL düzeyinde raporlamaya ve
Dönüşüm Optimize Edici
gibi diğer araçlara erişmeye devam edebilirsiniz.
Bu hedefleme seçeneğinin sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için
en iyi uygulamalarımızı
okuyabilirsiniz. Daha sonra
Yardım Merkezi makalelerimizi
okuyarak konuyla ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Emel Mutlu, Ürün Pazarlama Müdürü
Google İş Ortağı Arama ile Doğru Hesap Yönetim Desteğini Bulun
28 Mart 2011 Pazartesi
Bugün, Google İş Ortağı Arama'da, hesap yönetim desteği arayan reklamverenlerin bir olası satış formu doldurarak sertifikalı iş ortaklarıyla doğrudan iletişim başlatmasını ve sertifikalı iş ortaklarının gelen sorguları kolayca incelemesini ve yanıtlamasını sağlayan yeni bir işlevi kullanıma sunduk. Bu değişikliği, hem reklamverenler hem de sertifikalı iş ortaklarından, müşterileri sorgulamaya ilişkin talep işlemlerinin yanı sıra olası satış yönetiminin de geliştirilmesi yönünde aldığımız geri bildirimlere yanıt olarak gerçekleştiriyoruz.
Google İş Ortağı Arama Nisan 2009'da ilk olarak kullanıma sunulduğunda, bir iş ortağı girişi bulup o şirketle bağlantı kurmak isterseniz, iletişim bilgilerine ulaşmak için doğrudan şirketin sitesine gitmeniz gerekiyordu.
Şimdi, olası satış yönetimi işlemlerini daha verimli hale getirmek için, şirketin profil sayfasına "Bize ulaşın" düğmesi ekledik ve böylece sertifikalı iş ortaklarıyla doğrudan İş Ortağı Arama yoluyla bağlantı kurmanızı ve onları incelemenizi sağladık:
Olası satışın gönderildiğini onaylayan bir e-posta size otomatik olarak gönderilir ve potansiyel iş ortağı, yeni bir olası satışın incelenmeye hazır olduğunu bildiren bir e-posta uyarısı alır. İş ortakları, olası satışları, Google AdWords Sertifikasyon Programı sayfasındaki Olası Satış Yönetimi işlevinin içinden inceleyebilir ve yine buradan, olası satışı takip edip etmemeyi seçebilirler.
Bir iş ortağı şirketinizle çalışmayı tercih etmezse bir bildirim e-postası alırsınız. Böyle bir durum söz konusuysa, başka iş ortaklarıyla bağlantı kurmanızı öneririz. İşletmeniz için uygun bir iş ortağı bulma olasılığını artırmak amacıyla, yaklaşık bütçenizi girmenizi öneririz.
Sertifikalı bir iş ortağıysanız ve örneğin profilinizi yönetmek için en iyi uygulamalar gibi, bu özelliklerin avantajları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız,
Agency Ad Solutions Bloğunu
(İNG) ziyaret edebilirsiniz. Google Sertifikasyon Programı ve İş Ortakları Arama Motoru'nun bu ve diğer özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için
Yardım Merkezini
ziyaret edebilirsiniz.
Cemal Büyükgökçesu, Google AdWords Ekibi
AdWords Kampanya Denemeleri (AKD) artık AdWords raporlarında!
24 Mart 2011 Perşembe
Denemeler yalnızca sonuçları kadar yararlıdır. Anahtar kelimeleriniz, teklifleriniz, yerleşimleriniz, reklam gruplarınız, reklamlarınız ve diğer öğeler üzerinde deneme yapmak için AdWords Kampanya Denemeleri'ni (AKD) kullanıyorsanız, AdWords'teki yeni bir rapor sayesinde sonuçlarınızı değerlendirmenin artık daha kolay olduğunu öğrenmekten memnun olacaksınız.
ACE raporları, kampanyalar sekmesinden (veya API üzerinden)
çalıştırabileceğiniz birçok rapor
arasında artık yerini almıştır.
"Denemeye" göre segmentlere bölünmüş bir rapor çalıştırdığınızda
, kontrol ve deneme bölümlerinizin performanslarının yan yana gösterildiği bir karşılaştırmayı ve metriklerdeki farkların istatistiksel açıdan ne düzeyde anlamlı olduğunu göreceksiniz. Deneme performansınızı anlamak, yaptığınız değişikliklerin tamamını kabul etmek, değişiklikleri kaldırmak veya denemenizi çalıştırmayı sürdürmek için yeterli veriye sahip olup olmadığınızı belirlemenize yardımcı olabilir. Ayrıca raporlar, değişikliklerinizi kabul ettikten veya kaldırdıktan sonra geçmiş deneme verilerinizi göremeyeceğinizden, deneme sonuçları için önemli bir kayıt da oluşturur.
ACE size, kampanya değişikliklerinin hesabınızı nasıl etkilediğiyle ilgili paha biçilmez, gerçek zamanlı veriler sağlar. Önemli iyileştirmeler yapmanız gerektiğini ya da hesabınızın iyi durumda olduğunu düşünebilirsiniz. İki durumda da, her deneme iyi bir denemedir! ACE'yle ilgili daha fazla bilgi edinmek için
AdWords Yardım Merkezi
'ni ziyaret edebilirsiniz. Daha ne bekliyorsunuz? Haydi, test etmeye başlayın!
Cemal Büyükgökçesu, Google AdWords Ekibi
Yeni Başlayanlar için AdWords - Bölüm 7
21 Mart 2011 Pazartesi
Yeni başlayanlara veya yalnızca AdWords'le ilgili temel bilgilerin üzerinden tekrar geçmeye ihtiyaç duyan reklamverenlere yönelik
dizimizin
yedinci bölümünde,
Reklam Önizleme Aracı
'nın sağladığı avantajları ve aracı nasıl kullanabileceğinizi ele alacağız.
Reklam Önizleme Aracı
, reklamları, fazladan gösterim almalarına yol açmadan, normal bir Google arama sonuçları sayfasındaki gibi görüntülemenizi sağlar. Reklamlarınızı, bu aracı kullanmak yerine, doğrudan arama ağında arayıp tıklamazsanız, görüntüleme sayısı artarken tıklama sayısı değişmez. Bu da Kalite Puanınızı düşürebilir.
Reklam Önizleme Aracı'nı kullanırken, araçtaki ayarların
kampanya ayarlarınıza uygun
olduğundan emin olun.
Reklam, aşağıdaki durumlarda büyük ihtimalle
gösterilmez
:
•
TBM
veya
Kalite Puanı
çok düşüktür.
•
Günlük bütçe
tüketilmiştir.
• Kullanıcı
hedeflenen bölgede
değildir.
• Reklamın konumu
ikinci arama sayfasındadır
.
•
Hedef dil
Google Kullanıcı Arayüzü ayarlarından farklıdır.
• Reklam
incelenmektedir
veya
onaylanmamıştır
.
AdWords'le reklam verirken bu ipuçlarından yararlanacağınızı umarız. Daha fazla bilgi ve yardım almak için AdWords Yardım Merkezi'nde yer alan
AdWords Başlangıç Kılavuzu
'nu incelemeyi unutmayın. Ayrıca, Çevrimiçi AdWords Sınıfı'nı ziyaret edip, reklamlarınızı göremiyor olmanızın nedenleriyle ilgili bu
ücretsiz eğitimi
izleyebilirsiniz. Son olarak, yeni başlayanlar için hazırlanan bu blog dizisinin sonraki gönderisini kaçırmayın.
Kristin Sarstedt – Inside AdWords Ekibi
Yeni Başlayanlar için AdWords - Bölüm 6
14 Mart 2011 Pazartesi
Yeni başlayanlara veya yalnızca AdWords'le ilgili temel bilgilerin üzerinden tekrar geçmeye ihtiyaç duyan reklamverenlere yönelik
dizimizin
altıncı bölümünde iyi bir
hesap yapısının
önemini ele alacağız
.
Bildiğiniz gibi AdWords hesabınız üç düzeyden oluşmaktadır:
hesap
,
kampanya
ve
reklam grubu
. Aşağıda, hesabınızı yapılandırırken akılda tutmakta fayda olabilecek genel kuralları bulacaksınız.
• AdWords Hesabınızı web sitelerinize ve sunduğunuz ürünlere/hizmetlere göre
yapılandırın
.
• Kampanyaları ve Reklam Gruplarını web sitelerinize ve sunduğunuz ürünlere/hizmetlere göre
adlandırın
.
• Her bir Reklam Grubu
10-20 Pozitif Anahtar Kelime
ve
5-10 Negatif Anahtar Kelime
içermelidir.
Örneğin, İsveç ve Danimarka'da reklam vermek isteyen bir ikinci el otomobil satıcısı olduğunuzu varsayalım. İşe, İsveç'teki İsveççe konuşanları hedefleyen bir kampanya ve Danimarka'daki Danca konuşanları hedefleyen ayrı bir kampanya oluşturarak başlayabilirsiniz. Ayrıca, iki tür otomobil satıyorsanız (bu örnekte Volvo ve Saab) kampanya başına her biri için bir Reklam grubu oluşturacaksınız.
Kampanya A: İkinci El Otomobiller - İsveç
Reklam Grubu A.1: Volvo
Reklam Grubu A.2: Saab
Kampanya B: İkinci El Otomobiller - Danimarka
Reklam Grubu B.1: Volvo
Reklam Grubu B.2: Saab
Reklam grubu A.1 (İsveç'te ikinci el Volvo otomobiller), sattığınız Volvo otomobillerle ilgili İsveççe reklamlar yazmalısınız. Anahtar kelimeler reklam metniyle veya açılış sayfasıyla son derece alakalı olmalı ve "ikinci el Volvo otomobil", "ikinci el Volvo satın al", "ucuz Volvo otomobil" ve benzeri bir içeriğe sahip olmalıdır.
İyi bir hesap yapısına sahip olmanın bir
avantajı
çevrimiçi pazarlama etkinliklerinize bir genel bakış sunmasıdır. Ayrıca bu yapının, web sitelerinizle ve sunduğunuz ürünlerle/hizmetlerle uyumunu korumak, hesapta değişiklik ve optimizasyon yapmayı daha kolay hale getirir.
AdWords'le reklam verirken bu ipuçlarından yararlanacağınızı umarız. Daha fazla bilgi ve yardım almak için AdWords Yardım Merkezi'nde yer alan
AdWords Başlangıç Kılavuzu
'nu incelemeyi unutmayın. Son olarak, yeni başlayanlar için hazırlanan bu blog dizisinin sonraki gönderisini kaçırmayın.
Kristin Sarstedt – Inside AdWords Ekibi
Dönüşüm Sağlama Olasılığı En Yüksek Olan Reklamları Daha Sık Gösterin
9 Mart 2011 Çarşamba
AdWords'te, dönüşümler için optimizasyon yapmanıza olanak verecek yeni bir reklam rotasyonu ayarının kullanıma sunulduğunu bildirmekten heyecan duyuyoruz. Daha önce iki seçeneğiniz vardı:
● Tıklamalar için optimize et: Daha fazla tıklama sağlaması beklenen reklamlar daha sık gösterilir
● Dönüşümlü yayınla: Reklamlar daha dengeli bir dağılımla gösterilir
Artık üçüncü bir seçenek sayesinde, daha fazla dönüşüm sağlaması beklenen reklamları daha sık göstermeyi seçebilirsiniz.
Her reklam grubunda birden fazla reklamı test etmenizi daima teşvik ettik ve en yüksek tıklama oranlarına sahip reklamları daha fazla göstererek size yardımcı olduk. Ancak, bazılarınız bize, en yüksek tıklama oranına sahip olan reklamın her zaman en yüksek dönüşüm oranına sahip olmadığını ve tıklamalar yerine dönüşümler için optimizasyon yapabilmeyi istediğinizi söylediniz. Bugünden itibaren, bunu yapabilmenize olanak sağlıyoruz.
Yeni ayarı kullanmak için, hesabınızda
Dönüşüm İzleme
'nin bulunması gerekir, çünkü dönüşüm sağlama olasılığı en yüksek reklamı saptamak için bu aracın sunduğu verileri kullanıyoruz. Bir karara varmak için yeterli veriye sahip olmadığımızda, tıklama alma olasılığı en yüksek reklamı gösteririz. Hesabınızda Dönüşüm İzleme varsa, herhangi bir kampanyanın
Ayarlar
sekmesinde,
Gelişmiş ayarlar
altındaki
Reklam yayını: Reklam rotasyonu
,
sıklık sınırı
bölümünde
Dönüşümler için optimize et
seçeneğini bulabilirsiniz. Bu seçenek, etkinleştirildiğinde, Google'da ve arama ile görüntülü reklam ağı iş ortağı sitelerimizde görüntülenen tüm reklamlar için geçerli olur.
"En yüksek performans gösteren" reklamı farklı şekilde tanımlamanıza olanak sağlayarak, reklamlarınızla denemeler yapmanızı ve reklamcılık hedeflerinize daha kolay ulaşmanız için, hangi reklamların en başarılı olduğunu öğrenmenizi kolaylaştırdığımızı umuyoruz. Reklam rotasyonu ayarlarıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için
Yardım Merkezimizi
ziyaret edebilirsiniz.
Cemal Büyükgökçesu, Google AdWords Ekibi
Yeni Başlayanlar için AdWords - Bölüm 5
7 Mart 2011 Pazartesi
Yeni başlayanlara veya yalnızca AdWords'le ilgili temel bilgilerin üzerinden tekrar geçmeye ihtiyaç duyan reklamverenlere yönelik
dizimizin
beşinci bölümünde, Arama ağında
reklam sıralamasının
ve
kalite puanının
nasıl işlev gördüğünü ele alacağız.
Reklamların sponsorlu bağlantılar arasında nasıl konumlandırıldığı ve reklam sıralamasını iyileştirmek için neler yapılabileceği, birçok reklamverenimizin kendisine sorduğu sorulardır. Anahtar kelime hedefli bir reklam, arama sonucu sayfasında, eşleşen anahtar kelimenin
maksimum tıklama başına maliyetine
(TBM) ve
Kalite Puanına
göre sıralanır. Kalite puanı, anahtar kelimenin ve reklamınızın son performansını, ikisinin arama sorgusuyla ne kadar alakalı olduğunu ve diğer alakalı faktörleri temel alır.
Reklam sıralaması = TBM teklifi × Kalite Puanı
Mümkün olan en iyi reklam sıralamasını, dolayısıyla daha yukarıda bir konumu elde etmek için aşağıdaki hususlar önemlidir:
• Google'da
alakalı anahtar kelimelere ve reklam metnine, yüksek bir TO'ya
ve
yüksek bir TBM teklifine
sahip olun. Bu sonuca, anahtar kelimelerin, açılış sayfasının ve reklam metninin tamamının birbiriyle alakalı olmasını sağlayarak ulaşabilirsiniz.
• Belirli bir Kalite düzeyini sağlamak amacıyla, web sitenizin
Açılış Sayfası Yönergelerimize
uygun olduğundan emin olun.
• Kullanıcılarımıza
alakalı bilgiler
sunmak ve olumlu bir kullanıcı deneyimi sağlamak Google için büyük önem taşımaktadır. Kalite Puanı uygulamasının amacı budur. Bu nedenle, reklamın sıralamada yukarıda bir konumda yer alabilmesi için, öncelikle kalite puanının yüksek olması gerekir.
•
Sponsorlu Bağlantılar
ve
Doğal Arama Sonuçları
birbirlerinden bağımsız olarak işlev görür. SEO konusunda yardım isterseniz, gelecekte size yol göstermesi için bu "
Web Yöneticisi Yönergeleri
"ni kullanabilirsiniz.
Yukarıda söz edilen genel kurallara uyarak Kalite Puanınızı yükseltmekle kalmaz, reklam sıralamasında daha yüksek bir konum elde edersiniz ve aynı zamanda tıklama başına maliyetleriniz düşürülebilir. Başka bir deyişle, daha yüksek Kalite Puanı sayesinde,
daha önceden belirlenmiş bütçeniz karşılığında daha fazla reklam elde edebilirsiniz
.
AdWords'le reklam verirken bu ipuçlarından yararlanacağınızı umarız. Daha fazla bilgi ve yardım almak için AdWords Yardım Merkezi'nde yer alan
AdWords Başlangıç Kılavuzu
'nu incelemeyi unutmayın. Ayrıca, reklam sıralamasıyla ilgili daha da ayrıntılı bilgi almak için Çevrimiçi AdWords Sınıfı'ndaki bu
ücretsiz eğitimi
izleyebilirsiniz. Son olarak, yeni başlayanlar için hazırlanan bu blog dizisinin sonraki gönderisini kaçırmayın.
Kristin Sarstedt – Inside AdWords Ekibi
Mobil Cihazlara Yönelik En İyi Uygulama: Daha İyi Performans için Mobil Cihazlara Yönelik Kampanyaları Ayırın
2 Mart 2011 Çarşamba
Tam işlevli İnternet tarayıcılarına sahip mobil cihazlarla yapılan aramalar geçtiğimiz yıl içinde 4 katına çıktığından, hareket halindeki kullanıcılara erişme olanağı her geçen gün daha fazla artmakta. Kampanyalarınız mobil cihazlar için optimize edildi mi? Masaüstü bilgisayarlara yönelik kampanyalardan ayrı olarak mobil cihazlara özel kampanyalar oluşturmak, reklamverenlerin mobil reklamlarından daha iyi performans almak için kullanabileceği en iyi uygulamalardan biridir. Mobil cihazları ve masaüstü bilgisayarları birlikte hedefleyen kampanyalardaki mobil TO'larıyla karşılaştırıldığında,
mobil cihazlara yönelik ayrı bir kampanya yayınlayıp optimize eden reklamverenlerin mobil TO'larında ortalama %11,5 oranında bir artış olduğunu
saptadık.
Neden mobil cihazlara özel ayrı kampanyalar oluşturulmalı?
Şu anda birçok reklamveren, hem masaüstü bilgisayarları hem de mobil cihazları hedefleyen melez kampanyalar yayınlamaktadır. Erişimi artırmak ve mobil reklam yayınlamaya başlamak için bu güçlü bir stratejidir, ancak rekabet üstünlüğü elde etmek ve mobil performanslarını en üst düzeye çıkarmak isteyen reklamverenler, mobil cihazlar için ayrı AdWords kampanyaları oluşturmalıdır. Bu yolla, performansı doğrudan etkileyen noktalar üzerinde daha fazla kontrole sahip olacağınızdan, reklam stratejinizi özellikle mobil platform için optimize edebilirsiniz. Yalnızca mobil cihazlara yönelik bir kampanya oluşturduktan sonra, aşağıdaki optimizasyon ipuçlarını kullanmanızı öneririz:
•
Daha fazla kontrol ve esneklik elde edin:
Yalnızca mobil cihazlara yönelik ayrı bir kampanya kullanarak, mobil performansınızla ilgili daha çok bilgi sahibi olursunuz ve masaüstü bilgisayarlara yönelik kampanyalarınızı etkilemeden tekliflerinizi, anahtar kelime listelerinizi ve reklamlarınızı optimize etme konusunda daha fazla kontrol elde edersiniz.
•
Mobil reklamlar için ayrı bütçeler ve teklifler hazırlayın:
Mobil cihazlar söz konusu olduğunda, reklamınızın masaüstü arama sonuçları sayfasındaki 10 reklam alanına karşın mobil arama sonuçları sayfasındaki 5 reklam alanında yayınlanması için rekabet edersiniz. Reklamlarınızın rekabet gücüne sahip olmasını ve göze çarpan şekilde görüntülenmesini sağlamak için yüksek teklif vermek önemlidir.
•
Reklamlarınızı mobil cihazlara uygun hale getirin:
Reklamınızın mobil cihazlara özgü bir kopyasını oluşturun ve "Teklifler telefonunuza gelsin" gibi mobil cihaz sahibi tüketicilerin dikkatini daha fazla çekecek harekete geçirici mesajlar kullanın. Ayrıca
Reklam Site Bağlantıları
(İNG) gibi özellikleri özelleştirebilir ve kullanıcıları mobil cihazlarla daha alakalı içeriğe yönlendirebilirsiniz.
•
Mobil reklamlardan azami şekilde yararlanın:
Tıkla ve ara
işlevi ve hareket halindeki kullanıcılara daha alakalı ve kolay reklamlar sunan konuma dayalı hizmetler gibi, mobil reklamlara özgü güçlü özelliklerden yararlanabilirsiniz.
Mobil cihazlara yönelik ayrı kampanyalar oluşturmaya nasıl başlayabilirim?
Mobil cihazlara yönelik ayrı bir kampanya oluşturmak için, yalnızca akıllı telefonları hedefleyen bir AdWords kampanyası oluşturmanız gerekir. Böylece, bu kampanya, masaüstü ve dizüstü bilgisayarları hedefleyen kampanyalardan ayrılmış olur. Bunu yapmanın
en hızlı ve en kolay yolu
, kampanyanızı ve anahtar kelimelerinizi yalnızca mobil cihazlara yönelik ayrı bir kampanyaya kopyalamak için AdWords Editör'ü kullanmaktır. Kampanyanın tamamını kopyalayabilir veya mobil reklamlarda en yüksek performansı gösteren anahtar kelimeleri seçebilirsiniz.
AdWords Editör'ü kullanmıyorsanız, yalnızca mobil cihazlara yönelik yeni kampanyalar oluşturmak için lütfen aşağıdaki adımları izleyin:
1.
AdWords'e giriş yapın.
2. Mevcut kampanyalarınızda bulunan anahtar kelimeleri ayrı bir e-tabloya veya metin dosyasına aktarın.
3. Hesabınızdaki Kampanyalar sekmesinde bulunan
Yeni Kampanya
düğmesini tıklayın.
4. Kampanya ayarlarınızda, Ağlar ve cihazlar bölümüne gidin, Cihazlar'ın altındaki "
Ben Seçmek İstiyorum
"u tıklayın ve "Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar" seçeneğinin işaretini kaldırın. Bundan sonra, hedeflemeniz, tam işlevli İnternet tarayıcılarına sahip mobil cihazları seçtiğinizi göstermelidir.
5. Anahtar kelimelerinizi, alakalı reklam gruplarındaki yalnızca mobil cihazlara yönelik yeni kampanyaya yapıştırın.
6. Kopyalanan eski kampanyalarınızın Cihazlar ayarını yalnızca "Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar" olarak belirleyin.
7. Mevcut uzantılarınızdan herhangi birini (örneğin, yer ve telefon uzantıları) mobil cihazlara yönelik yeni kampanyalarınıza kolayca uygulamak için
Paylaşılan Uzantılar
özelliğini kullanın.
Mobil cihazlara yönelik bu en iyi uygulamadan yararlanacağınızı ve mobil reklamlarınızın stratejisini optimize etmek açısından bu uygulamayı etkili bulacağınızı umuyoruz!
Dai Pham, Google Mobil Reklamlar Ürün Pazarlaması
Diğer kanallar
Etiketler
3rd party
a/b test
Açık Artırma Bilgileri Raporu
açılış sayfa gereksinimleri
açılış sayfası
ad recall
AdDords
ads
adsense
adwords
AdWords 3.0
AdWords Analytics
adwords arayüz
adwords conversioni conversion import
AdWords Editör
AdWords Hesabınızı Bağlayın
adwords interface
adwords ios uygulaması
adwords kampanya
adwords kampanya geliştirme programı
adwords mobil
adwords mobil optimizasyon
adwords mobil uygulama
adwords next
adwords next new experience
Adwords Politika Merkezi
adwords politikaları
adwords taslakları
AdWords Yardım
adwords yeni deneyim
adwordswebinartr
Ajanslara Özel
Akıllı Görüntülü Reklam
akıllı teklif
Alışveriş Reklamları
anahtar kelime
anahtar kelime eşleme
anahtar kelime eşleme seçenekleri
Anahtar Kelime Konum Raporu
Anahtar kelimeler
Anahtar Kelimeler Raporu
Analytics
Analytics Hesabı Açmak
Analytics ile AdWords Bağlamak
Analytics Raporları
Araçlar
arama ağı görüntülü reklam ağı seçeneği ile
arama ağı optimizasyonu
arama ağı reklamları
Arama Ağı Yeniden Pazarlama
arama ağında demografi
arama kalitesi
arama terimi eşleme
arama uzantısı
audiences
awareness
Bakım
Başarı Hikayeleri
Başarılı Reklam için İpuçları
bgbm
bid strategies
bin gösterim başı maliyet
brand
brand lift
branding
bumper ads
bumper reklam
chat
cihaz hedefleme
cihaz teklifi ayarlamaları
cihazlar arası dönüşüm
cihazlar arası ilişkilendirme
click to message
conversion
customer match
çalışmayan hedef URL
deneme testleri
digital marketing
dinamik arama ağı
dinamik yeniden pazarlama
discovery ads
display ads
display targeting
dönüşüm izleme
dönüşümler
duyarlı reklamlar
Duyurular
e-posta
Eğitim Seminer ve Duyurları
enhanced campaigns
esnek teklif stratejileri
eşleme türü
Eşleşen Arama Sorgusu Raporu
expanded text ads
forum
G+
geçersiz tıklama
geçersiz tıklama oranı
geleceğe birlikte yürüyoruz
gelistirilmis kampanyalar
geliştirilmiş kampanyalar
geniş eşleme
genişletilmiş metin reklamlar
genişletilmiş reklam formatı
geri ödeme ve iade
gmail reklamları
google
google ad manager
google adwords
google adwords optimizasyon
Google Adwords Promosyon Kodu
Google AdWords Raporlar
Google Adwords Reklam Politikaları
google adwords türkçe
Google Alışveriş
Google Analytics
google customer reviews
google ile düşün
Google İş Ortaklığı
google marketing platform
Google Merchant Center
google müşteri yorumları
Google Partners
Google Sertifika Programı
Google Shopping
Google+
Görüntülü Reklam Ağı
gsp
Gün Bölümleri Raporu
Güncellemeler
Hedef Oluşturma
Hedefleme
Hesap İnceleme
Hesap Oluşturun
hiz testi
iki başlıklı reklam
imaj kalitesi
in-stream
instream
ios app
Kalite Puanı
Kalite Puanı Raporlamasını İyileştirme
Kampanya Ayarları
kampanya geliştirme programı
Kampanya Optimizasyonu
kampanya taslakları
Kötü Niyetli Yazılım
landing page quality
Maliyetler ve Ödemeler
marka
marka bilinirliği
materyal tasarım
merchant center
merchant center politikaları
Mobil
mobil cihaz reklamlar
mobil cihaz uyumluluğu
mobil cihazlar
mobil deneyim
mobil hız
mobil kullanıcı deneyimi
mobil performans
mobil reklam
mobil reklamlar
mobil tıkla ve ara
mobil uygulama indirme reklamları
mobil uygulama reklamları
mobil uygulamalar
mobil uyumluluk
mobil website
mobile experience
mobile ux
mobile website
müşteri eşleştirme
müşteri merkezi
neden geliştirilmiş kampanyalar
Negatif Anahtar Kelime
online
online advertising
online mobil reklamlar
online reklam formatı
online seminerler
Optimizasyon
organik arama
otomatik etiketleme
otomatik teklif
otomatik teklif verme
park edilmiş alan adı
Partner Programı
Partners Kayıt
paylaşılan bütçe
policy
Politika
raporlama
Raporlama ve Analiz
Raporlama ve Dönüşümler
reklam
reklam alaka düzeyi
reklam başlıkları
reklam biçimleri
Reklam Durumu
reklam formatları
Reklam Konumu
reklam metinleri
Reklam rotasyonu
reklam uzantıları
reklam yenilikleri
salesforce
SEO
sıralı eşleme
Site Askıya Alındı
site politikaları
smart bidding
son tıklama
sosyal pazarlama
sosyal uzantılar
speed test
tablet
tam aşleme
tam eşleme
tampon reklamlar
taranabilir olmayan site
target audience
teklif ayarlama
Teklif verme
telefon
telefon aramaları
telefon uzantıları
tıkla ve mesaj gönder
Tıklama Oranı
Tıklama Ortalaması
tıklama payı
Toplu Düzenleme
toplu düzenlemeler
true view
trueview
trueview reklam
ürün feed spesifikasyonu
ürün fiyat uyuşmazlığı
Ürün Listeleme Reklamları
veri toplama ve ssl sertifikası
veriye dayalı ilişkilendirme
video ads
video reklamlar
video targeting
Videolar
Web Sitesi Optimizasyonu
webinar
Yardım Kılavuzu
Yardım Merkezi
yayın içi
Yayın içi video reklamlar
yayıniçi
yeni adwords arayüzü
Yeni Başlayanlar İçin
yeni sürüme geçiş merkezi
Yeni Ürün Özellikleri
yeniden pazarlama
YouTube
Youtube kanalı
YouTube Reklamları
YouTube TrueView
yönetici merkezi
Zaman Planlaması
Ziyaretçi Akışı Raporu
Arşiv
2018
Haz
Oca
2017
Ara
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2016
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2015
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
2014
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2013
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
2012
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2011
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2010
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2009
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Şub
Oca
2008
Ara
Kas
Eki
Eyl
Ağu
Tem
Haz
May
Nis
Mar
Feed
E-posta ile takip
Diğer kanallar
AdWords Türkiye YouTube Kanalı
AdWords Türkiye Twitter Kanalı
AdWords Yardım Merkezi
Yardım
Buradayız ve size yardımcı olmak istiyoruz!